30/12/16

Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, στην Αθήνα

Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, στην Αθήνα




Ουσιαστική, δημιουργική και άκρως εποικοδομητική χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι, κατά τη συνάντηση, «ελήφθησαν πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις, οι οποίες θα προωθηθούν μέσα από την ανάληψη κοινών δράσεων, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο». Σημείωσε δε ότι «απόλυτη ήταν η συναντίληψη τόσο για θέματα ουσίας όσο και για θέματα διαδικασίας», προσθέτοντας ότι «η διαβούλευση θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα».

«Κοινός στόχος, μέσα από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται, είναι ο τερματισμός της κατοχής και η επανένωση της Κύπρου σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος χωρίς ξένες εγγυήσεις και στρατούς κατοχής», τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς σχετικά με τις κοινές δράσεις που ελήφθησαν, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και Έλληνας Πρωθυπουργός θα έχουν επαφές με τους Επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της ΕΕ. Επίσης, αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην Νέα Υόρκη και τις επαφές του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου με αξιωματούχους της ΕΕ. Στόχος, είπε, είναι «να προωθηθούν αυτές οι πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης».

Τέλος, σε ερώτηση εάν έχει «κλείσει» η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή κάποια ημερομηνία για μια τέτοια συνάντηση. Αναμένουμε».