14/12/16

Θεοχάρους: Ποιος τροφοδοτεί τους τουρκικούς εκβιασμούς, κ. Αβέρωφ;

Θεοχάρους: Ποιος τροφοδοτεί τους τουρκικούς εκβιασμούς, κ. Αβέρωφ;  


«Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου είπε μπροστά στις κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών πως κάποιοι ισχυρίζονται ότι «και τι έγινε αν προσαρτηθούν τα κατεχόμενα στην Τουρκία, τότε θα συνομιλούμε απευθείας μαζί της».
«Όποιος τόλμησε να  πει αυτά τα λόγια  είναι κατάπτυστος και θα πρέπει  ο κ. Νεοφύτου να τον κατονομάσει στο λαό, για να μην λέμε λόγια του αέρα».
Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους και προσθέτει: «Βεβαίως, για να φτάσουμε στο σημείο να μας απειλεί η Τουρκία με το αυτονόητο, δηλαδή το προβλέψιμο, και να προβάλλεται ακόμη και από τον Πρόεδρο ως  άλλοθι των υποχωρήσεών του,  ευθύνη φέρει και ο ίδιος ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος ήταν και είναι λάτρης της εξευμενιστικής πολιτικής προς το Σουλτάνο Ερτογάν και θιασώτης της άποψης ότι δεν πρέπει να υπάρχει σχέδιο Β».
Καταλήγοντας, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης επισημαίνει τα εξής: «Γιατί άραγε δεν ήθελαν σχέδιο Β; Για να αυτοδικαιωθούν σε βάρος της Κύπρου για το ναι που είπαν στο σχέδιο Ανάν; Ποιος τροφοδοτεί τους τουρκικούς εκβιασμούς; Δεν είναι η εξευμενιστική πολιτική την οποία εφαρμόζουν δουλικά και θεωρείται και επιτυχής;»   

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Θεοχάρους: Εκτεθειμένες οι ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ

Δεν είναι πλέον  αυτονόητη η κατάργηση των εγγυήσεων, η πλήρης αποχώρηση του Αττίλα και εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας     

«Η άρνηση των ηγεσιών του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ να ψηφίσουν στη Βουλή το ψήφισμα που κατέθεσαν οι Οικολόγοι και στήριξαν ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών και Αλληλεγγύη, που αναφέρεται σε κατάργηση εγγυήσεων, πλήρη αποχώρηση τουρκικών στρατευμάτων και παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Διεθνή Διάσκεψη, τις εκθέτει ενώπιον του λαού και προκαλεί ερωτηματικά, τα οποία οι ίδιες οφείλουν να απαντήσουν». Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους και προσθέτει: «Τι πιο φυσιολογικό να κρατά ο Πρόεδρος στο χέρι την ομόφωνη απόφαση της Κυπριακής Βουλής για το αυτονόητα; Εκτός και αν οι θέσεις αρχής δεν είναι πλέον αυτονόητες για τις ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ»;

Για περισσότερες πληροφορίες:
Γραφείο Ελένης Θεοχάρους
τηλ: 0032 2 2847293 / 00357 22879920
φαξ: 0032 2 2849293 / 00357 22493981