19/12/16

Ο Υπουργός Άμυνας απένειμε τα μαύρα μπερέ στους οπλίτες της 2016Β’ ΕΣΣΟ

Ο Υπουργός Άμυνας απένειμε τα μαύρα μπερέ στους οπλίτες της 2016Β’ ΕΣΣΟ





Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης παρευρέθηκε σήμερα 19 Δεκεμβρίου 2016 στην τελετή αποφοίτησης και απένειμε τα μαύρα μπερέ στους νέους μαυροσκούφηδες της 2016Β’ ΕΣΣΟ, στο στρατόπεδο «Σταύρου Στυλιανίδη», στον Κόρνο.

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας, αφού συνεχάρη θερμά τους νέους μαυροσκούφηδες, σημείωσε πως θέλουμε εθνοφρουρούς οι οποίοι ενσυνείδητα να υπηρετούν την πατρίδα, που να εκμεταλλεύονται τον χρόνο της παρουσίας τους στην Εθνική Φρουρά προκειμένου να ενισχύσουν τις σωματικές και τις ψυχικές τους αντοχές και να αποκτήσουν εφόδια που θα τους είναι χρήσιμα στη μετέπειτα πορεία τους. Είναι μέσα από ένα πλαίσιο θετικών κινήτρων, συνέχισε ο κ. Υπουργός, που μαζί με την μείωση της θητείας στους 14 μήνες επιδιώκουμε ακριβώς αυτό τον στόχο.

Στην συνέχεια, ο κ. Υπουργός υπογράμμισε ότι ήδη από φέτος η φυγοστρατία έχει μειωθεί κατά 40% και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι πολύ περισσότερο θα μειωθεί κατά την επόμενη χρονιά καθώς οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις αλλά και γενικότερα ο εκσυγχρονισμός της Εθνικής Φρουράς μέσα από μια σειρά συντεταγμένων διαδικασιών που λαμβάνουν χώρα, θα δώσει τη δυνατότητα για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Ακολούθως, ο κ. Φωκαίδης διαβεβαίωσε τους νέους μαυροσκούφηδες ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα βρίσκονται δίπλα τους, έτσι ώστε να ολοκληρώσουν με επιτυχία αλλά και με τις καλύτερες συνθήκες τη στρατιωτική τους θητεία.

Τους κάλεσε, επίσης, να φορούν πάντοτε με υπερηφάνια το μαύρο μπερέ και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μέσα από τη σκληρή δουλεία και το ομαδικό πνεύμα, θα ανταποκριθούν πλήρως στις υψηλές προσδοκίες που η πατρίδα έχει εναποθέσει σε αυτούς.
Κατά τη διάρκεια της τελετής για πρώτη φορά εθνοφρουρός της απολυόμενης ΕΣΣΟ προέβη σε αντιφώνηση, ενώ ακολούθησε η παράδοση της σημαίας από την παλαιά στη νέα ΕΣΣΟ οπλιτών.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με στρατιωτικές επιδείξεις.