18/12/16

Δημοτικές/Κοινοτικές εκλογές 2016: Δήλωση Γενικού Εφόρου Εκλογών

Δημοτικές/Κοινοτικές εκλογές 2016: Δήλωση Γενικού Εφόρου Εκλογών



Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου γιατί η ψηφοφορία στις σημερινές Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές, και εκλογές για την ανάδειξη Μελών των Σχολικών Εφορειών διεξήχθη με απόλυτη τάξη και μέσα σε ήπιο κλίμα και πολιτισμένη ατμόσφαιρα.

Για την ομαλή, αντικειμενική και αδιάβλητη διεξαγωγή των εκλογών σημαντική υπήρξε η συμβολή των κομμάτων/συνδυασμών ανεξαρτήτων και υποψηφίων, που με τη στενή και αρμονική συνεργασία τους μαζί μας συνέβαλαν στην επίτευξη του σοβαρού αυτού στόχου.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα πολιτικά κόμματα/συνδυασμούς ανεξαρτήτων και τους ανεξάρτητους υποψήφιους, για τη βοήθεια και συμπαράστασή τους στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω τους Εφόρους Εκλογής όλων των επαρχιών και όλους τους λειτουργούς που στελέχωσαν τα εκλογικά κέντρα, οι οποίοι με πλήρη συναίσθηση ευθύνης βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Ευχαριστώ, επίσης, την Αστυνομία που συνέβαλε στη διατήρηση της τάξης, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής, όπως και τον Τύπο και γενικά, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη συνεργασία και την πολύτιμη προσφορά τους στην ορθή, πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση του κοινού πάνω σε βασικά θέματα που έχουν σχέση με τη διεξαγωγή των εκλογών.

Εκφράζω την πεποίθηση ότι και η διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων θα συμπληρωθεί χωρίς προβλήματα, ώστε να έχουμε τα αποτελέσματα έγκαιρα.

Ψήφισε περίπου το 62,3% παγκύπρια και τα ποσοστά ψηφισάντων και τα αντίστοιχα ποσοστά προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων, κατά εκλογική περιφέρεια, είναι:


Βουλευτικές 2016
Δημοτικές/
Κοινοτικές 2011
Λευκωσία
57,5%
68%
66%
Λεμεσός
56,2%
64%
65%
Αμμόχωστος
72,5%
70%
80%
Λάρνακα
62,8 %
68%
71%
Πάφος
74,0%
70%
83%

Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα από μικρές κοινότητες ξεκίνησαν να καταχωρούνται στο μηχανογραφικό σύστημα, ενώ γύρω στις 10:00 μ.μ. αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να έχουμε τελικά αποτελέσματα για όλους τους Δημάρχους/Κοινοτάρχες που εκλέγονται.

ΜΛ/ΣΧ