1/10/16

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τη στρατιωτική παρέλαση με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κύπρου

Αυτό που χρειάζεται είναι να εξοπλιστούμε με θάρρος για να βρούμε τον δρόμο της ειρήνης, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αίσθημα υπερηφάνειας που η Εθνική Φρουρά μέσα από την άρτια οργάνωση, αλλά και την εξαιρετική επίδειξη ικανοτήτων κατά την παρέλαση, είχε δώσει, συνεχάρη τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, τους επιτελείς του καθώς και τους αξιωματικούς των διαφόρων Σωμάτων.
«Ταυτόχρονα, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, χρόνια πολλά με την ευκαιρία της Ημέρας της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Το μήνυμα που θέλω να δώσω προς όλους είναι: αυτό που χρειάζεται είναι η επικέντρωση της προσοχής μας όχι σε αμυντικούς ή οποιουσδήποτε άλλους σχεδιασμούς ή εξοπλισμούς, αλλά να εξοπλιστούμε με θάρρος για να βρούμε τους τρόπους και τον δρόμο της ειρήνης, που μέσα από τη μετεξέλιξη να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που ολόκληρος ο λαός, μακριά από τα όποια βαρίδια του παρελθόντος να ζήσει μαζί σε ένα σύγχρονο κράτος που να σέβεται απόλυτα τις αρχές και αξίες της ΕΕ, τις αρχές και αξίες του ΟΗΕ.
Μόνο μέσα από την ειρήνη μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.
Εύχομαι και πάλι χρόνια πολλά και ό,τι καλύτερο στον κυπριακό λαό».
_____________