1/10/16

Δηλώσεις Υπ. Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας μετά τη στρατιωτική παρέλαση με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κύπρου

Δηλώσεις Υπ. Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας μετά τη στρατιωτική παρέλαση με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κύπρου




Η Κύπρος είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος που δεν χρειάζεται ούτε μεσολαβητές ούτε εγγυητές, είπε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Πάνος Καμμένος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Καμμένος είπε ότι «η εθνική ανεξαρτησία της Κύπρου γράφτηκε με αίμα ηρώων. Αυτούς τους ήρωες τιμούμε πρώτα σήμερα. Εκείνους που έπεσαν για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της Κύπρου.

Η Κύπρος πλέον είναι ένα ανεξάρτητο ευρωπαϊκό κράτος, με δεδομένο το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Όμως παραμένει σκλαβωμένη η μισή Κύπρος και όσο παραμένει σκλαβωμένη, η μητέρα πατρίδα θα είναι εδώ, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η λύση που θα δοθεί θα είναι μια λύση που προϋποθέτει την αποχώρηση όλων των δυνάμεων κατοχής.

Η Κύπρος είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, δεν χρειάζεται ούτε μεσολαβητές ούτε εγγυητές.

Η λύση, λοιπόν, του Κυπριακού θα είναι η αποχώρηση των δυνάμεων και η μη ύπαρξη κάθε είδους εγγυήσεων.

Στην προσπάθεια αυτή η Ελλάδα βρίσκεται δίπλα στην Κύπρο.

Χρόνια πολλά σε όλους».
______________