5/7/16

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τη νέα ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τη νέα ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥΟ


Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, 5 Ιουλίου 2016 τη νέα ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά τη συνάντηση, ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ κ. Γλαύκος Χατζηπέτρου δήλωσε προς τους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι επέδωσαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη γενική απόφαση του τελευταίου συνεδρίου της Συντεχνίας που περιλαμβάνει όλες τις αποφάσεις της σε σχέση με τα εργασιακά και άλλα ζητήματα.

«Συζητήσαμε ιδιαίτερα το θέμα της μεταρρύθμισης, για το οποίο είχαμε καταλήξει σε συμφωνία μετά από διάλογο που κράτησε χρόνο και πιστεύουμε δώσαμε λύσεις σε πάρα πολλά προβλήματα», είπε ο κ. Χατζηπέτρου, προσθέτοντας ότι σε αυτές εμπεριέχονται «και εκσυγχρονιστικά μέτρα που δεν έγιναν προηγουμένως.

Είναι σημαντικό ότι σε αυτή την προσπάθεια καταλήξαμε σε κοινές αποφάσεις. Επιθυμία μας είναι να ψηφιστούν αυτά τα νομοσχέδια, τα οποία θα βοηθήσουν τη Δημόσια Υπηρεσία να λειτουργήσει καλύτερα και να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο το κοινό».

Πρόσθεσε ότι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζήτησαν το θέμα των κενών θέσεων στη Δημόσια Υπηρεσία η οποία, όπως είπε, είναι υποστελεχωμένη, ενώ σημείωσε ότι το θέμα πλήρωσης μεγάλου αριθμού κενών θέσεων που είναι αναγκαίες, προχωρά.

Ο ΓΓ της ΠΑΥΣΥΔΥ αναφέρθηκε επίσης σε «απαξίωση που τυγχάνει η δημοσιοϋπαλληλική τάξη από ορισμένους κύκλους πολιτικούς και όχι μόνον», σημειώνοντας ότι πρόκειται για εργαζόμενους οι όροι εργοδότησης των οποίων πρέπει να γίνονται σεβαστοί.

Τέλος, ερωτηθείς ανέφερε ότι «το θέμα των αποκοπών (από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων) είναι ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου και αναμένεται η απόφαση»