3/6/16

Η Άμυνα ως πρωτοπόρος στην καινοτομία για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών και ενεργειακών προκλήσεων

Η Άμυνα ως πρωτοπόρος στην καινοτομία για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών και ενεργειακών προκλήσεων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιείται σήμερα Συνέδριο που διοργανώνει το Υπουργείο Άμυνας με θέμα « Ο Τομέας της Άμυνας στην παγκόσμια πρωτοπορία σε θέματα Περιβάλλοντος και Ενέργειας» σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Defence Environmental Network (DEFNET).
Το Συνέδριο στόχο έχει να αναδείξει την συμβολή του Τομέα της άμυνας στους τομείς της Περιβαλλοντικής και Ενεργειακής Διαχείρισης, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την εξασφάλιση της ενεργειακής Ασφάλειας και της αποτελεσματικής προστασίας του περιβάλλοντος. Στο Συνέριο συμμετέχουν ομιλητές από την Κύπρο, την Ελλάδα και άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τον Δημόσιο Τομέα, τη Βιομηχανία και την Πανεπιστημιακή Κοινότητα. Περιλαμβάνει τέσσερις θεματικές ενότητες οι οποίες καλύπτουν τα θέματα, βιώσιμης ενεργειακής διαχείρισης, ενεργειακής ασφάλειας, δυνατοτήτων χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και βιώσιμη περιβαλλοντική διαχείριση στον τομέα της άμυνας.
Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο οποίος παρευρέθηκε στην πρωινή ενότητα του σεμιναρίου, αφού χαιρέτισε τους εκπροσώπους του Δικτύου DEFNET, υπογράμμισε ότι ο τομέας της άμυνας δεν πρέπει να θεωρείται ασύμβατος με μια περιβαλλοντική πολιτική που στοχεύει στην προώθηση δράσεων για προστασία του περιβάλλοντος και εξοικονόμηση ενέργειας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και μέσα από συνεργασίες με τους Ευρωπαίους εταίρους, το Υπουργείο επιδιώκει την απόκτηση εμπειριών πάνω σε καλές περιβαλλοντικές πρακτικές που σχετίζονται με στρατιωτικές δραστηριότητες.
Το Υπουργείο Άμυνας στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου περιβαλλοντικού σχεδίου δράσης, πέραν από τη συμμετοχή του στο DEFNET, προωθεί μια σειρά από νέες πρωτοβουλίες όπως είναι η ενεργειακή απόδοση κτιρίων, η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η πιστοποίηση και εφαρμογή Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, η εξοικονόμηση νερού, η διαχείριση όμβριων υδάτων και η διαχείριση αποβλήτων που συμβάλουν καθοριστικά στην προστασία του περιβάλλοντος.
Γραφείο Τύπου, 3 Ιουνίου 2016