13/6/16

ΥΠΟΤΙΜΑ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

ΥΠΟΤΙΜΑ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

ΤΟ ΓΕΣΥ ΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ
Αποτελεί υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, 3 και πλέον χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, να δηλώνει παραπληροφορημένος για την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι ασθενείς και εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσηλευτήρια. «Παραπληροφορημένοι» είναι οι πολίτες από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε σύγκριση με τις προεκλογικές εξαγγελίες του για το θέμα του ΓΕΣΥ.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι η ορθή αυτονόμηση των νοσοκομείων πρέπει να προχωρήσει άμεσα, και να προηγηθεί της εφαρμογής του ΓΕΣΥ. Εισηγούμαστε επίσης όπως:
Α) Το υπουργείο Οικονομικών επιστρέψει έμπρακτα στους ασθενείς, μέρος των 26 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία ετήσια εισπράττει από τους κυβερνητικούς υπαλλήλους, καθώς επίσης και μέρος των 20 εκατομμυρίων ευρώ που επίσης εισπράττει σε ετήσια βάση από τα τέλη νοσηλείας. Αυτά τα χρήματα μπορούν να αξιοποιηθούν για προσλήψεις γιατρών, και τη σωστή στελέχωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, και τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών Υγείας που παρέχει το κράτος, και όχι για να καλύπτονται άλλες τρύπες στον Ετήσιο Προϋπολογισμό.
Β) Δοθούν σημαντικά κίνητρα στους γιατρούς του δημοσίου, όπως πριμ παραγωγικότητας.
Γ) Το ΓΕΣΥ εφαρμοστεί πιλοτικά σε πρώτο στάδιο για τους κυβερνητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς κάθε μήνα πληρώνουν σημαντικό ποσό και θα μπορούν να τυγχάνουν άμεσης περίθαλψης από νοσηλευτήρια και γιατρούς της επιλογής τους. Η δε κυβέρνηση, θα έχει την ευκαιρία να καταγράψει και να διορθώσει τυχόν αδυναμίες και ελλείψεις σε αυτή την προσπάθεια, πριν την ολοκληρωτική εφαρμογή του ΓΕΣΥ, η οποία πρέπει να ακολουθήσει τάχιστα για όλους τους πολίτες. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ