13/6/16

Εκδήλωση απονομής βραβείων διαγωνισμού εφαρμογής σχεδίων μαθήματος από εκπαιδευτικούς Οικιακής Οικονομίας

Εκδήλωση απονομής βραβείων διαγωνισμού εφαρμογής σχεδίων μαθήματος από εκπαιδευτικούς Οικιακής Οικονομίας




Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής (ΜΚΤΔ), στα πλαίσια της συμμετοχής του ως εταίρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Europeana Food and Drink», προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού εφαρμογής σχεδίων μαθήματος με γενική θεματογραφία την κυπριακή παραδοσιακή διατροφή.

Ο διαγωνισμός αφορούσε στους εκπαιδευτικούς του μαθήματος Οικιακής Οικονομίας όλων των βαθμίδων, οι οποίοι κλήθηκαν να επιλέξουν, να προσαρμόσουν και να εφαρμόσουν στα τμήματά τους ένα από τα τρία προτεινόμενα σχέδια μαθήματος, τα οποία δημιουργήθηκαν από το ΜΚΤΔ:

(α). «Το κυπριακό παραδοσιακό πρόγευμα σε σύγκριση με το σύγχρονο πρόγευμα: επιλέγουμε έναν υγιεινό τρόπο να ξεκινήσουμε τη μέρα μας!»
(β). «Το ψωμί των Κυπρίων: καθημερινός βίος και παράδοση», και
(γ). «Από τον αμπελώνα στο τραπέζι μας».

Η αρμόδια τριμελής Επιτροπή αξιολογώντας τις συμμετοχές, κατέληξε στην εξής κατάταξη:
1ο βραβείο: Μαρία Ηλιάδου, Γυμνάσιο Αρχαγγέλου (Από τον αμπελώνα στο τραπέζι μας),
2ο βραβείο: Δροσούλα Λαβίθη, Γυμνάσιο Έγκωμης (Το κυπριακό παραδοσιακό πρόγευμα),
3ο βραβείο: Μαργαρίτα Αντωνίου, Δημοτικό Σχολείο Βορόκληνης (Το κυπριακό παραδοσιακό πρόγευμα).

Η εκδήλωση απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου 2016, στην Αίθουσα Τελετών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, στις 9 π.μ. Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής, η Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης Οικιακής Οικονομίας κα Εύα Νεοφύτου και η Πρόεδρος του ΜΚΤΔ κα Χρυσταλλένη Λαζάρου. Θα ακολουθήσει απονομή των βραβείων στις διακριθείσες εκπαιδευτικούς και σύντομη παρουσίαση των τριών συμμετοχών στον διαγωνισμό. Στον χώρο θα λειτουργεί έκθεση με αντιπροσωπευτικό υλικό από την εφαρμογή των σχεδίων μαθήματος στα διάφορα σχολεία.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 99059820 (Χρυσταλλένη Λαζάρου ΜΚΤΔ), 99538703 (Νατάσα Χαραλάμπους ΜΚΤΔ), 22800860 (Εύα Νεοφύτου ΕΜΕ).