16/5/16

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη


Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και η κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού εμμένουν στο γνωστό τους κακόγουστο παραμύθι ότι για όλα φταίνε οι δημόσιες δαπάνες και η διαχείριση τους από τους προηγούμενους. Συνεχίζουν να παραβλέπουν πλήρως την τραπεζική ληστεία δισεκατομμυρίων ευρώ που κατάστρεψε την οικονομία και παρέχουν εώς τώρα αφειδώλευτη στήριξη και συγκάλυψη στους καλύτερους στον κόσμο, όπως τους αποκαλούσαν, τραπεζίτες και κεντρικό τραπεζίτη.
Ως εκ τούτου, πέραν του κουρέματος καταθέσεων που επέβαλαν, καλούν τους πολίτες σε επιβράβευση και στήριξη του Συναγερμού για να συνεχίσουν αμείωτα το κούρεμα μισθών και συντάξεων. Το κούρεμα των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Για να συνεχίσουν το κούρεμα της μεσαίας τάξης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το κούρεμα των δημοσίων δαπανών για την υγεία, την παιδεία, τη στεγαστική πολιτική και την ανάπτυξη. Καλούν τους πολίτες να τους επικροτήσουν για να συνεχίσουν τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας που μετέτρεψαν την κυπριακή κοινωνία ως την πιο άνιση εισοδηματικά κοινωνία στην Ευρώπη, μετά τις χώρες της Βαλτικής. Για να συνεχίσουν την εξυπηρέτηση των ελάχιστων προνομιούχων του οικονομικού κατεστημένου, σε βάρος της ευημερίας των πολλών.
Ταυτόχρονα εμμένουν στην προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών, απειλώντας τους ώστε να μην ρισκάρουν το κυβερνητικό success story, όπως αποκαλούν την ιστορία δυστυχίας που βιώνει ο λαός μας.
Οι πολίτες όμως δεν τρομοκρατούνται. Αντίθετα, έχουν ήδη εκείνοι προκαλέσει αμηχανία και φόβο στους κυβερνώντες, αναγκάζοντας τους μια βδομάδα πριν τις εκλογές να εξαγγέλλουν πακέτα μέτρων που μέχρι πρότινος τα χαρακτήριζαν λαϊκίστικα. Οι πολίτες περίμεναν τρία και πλέον χρόνια για να ζήσουν τις καλύτερες τους στιγμές επί προεδρίας Αναστασιάδη- Συναγερμού, με τις προεκλογικές εξαγγελίες ασπιρίνες  και τα ψίχουλα ελεημοσύνης. Δεν πρόκειται όμως να περιμένουν μέχρι και τις επόμενες προεδρικές εκλογές για τις νέες δεσμεύσεις τους. Στις εκλογές της 22ας Μαΐου μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Στηρίζοντας το ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις. Που όσο ισχυρότερο θα είναι τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ελπίδα και προοπτική για ανάσχεση των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας. Για τερματισμό των πολιτικών που εξυπηρετούν τους ελάχιστους προνομιούχους και φορτώνουν το λογαριασμό της τραπεζικής ληστείας στο λαό. Όσο ισχυρότερο θα είναι το ΑΚΕΛ τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ελπίδα και η προοπτική για να εισέλθει η χώρα μας σε μια άλλη πορεία οικονομικής και κοινωνικής προόδου. Με λιγότερες ανισότητες και περισσότερη ευημερία για τους πολλούς.

16/05/2016