6/5/16

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου
σε Οικολόγους για πρωτοσέλιδο δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας


Η συνεργασία Κυβέρνησηςκαι Δημοκρατικού Συναγερμού είναι στενότατη από την αρχή της διακυβέρνησης του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, προς αντιμετώπιση των πολλών και πρωτοφανών προβλημάτων που παρέλαβε η Κυβέρνηση στην οικονομία.
Δεν είναι άγνωστο ότι οβασικός πυλώνας στήριξης της Κυβέρνησης Αναστασιάδη στην Βουλή των Αντιπροσώπων ήταν και είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός, πάντα με τη συνεργασία που επιτεύχθηκε με άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα.
Αυτό αντανακλάται καιστην τεράστια επιτυχία της εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο με λιγότερο από το προϋπολογισθέν κόστος, χωρίς την ανάγκη επιπρόσθετων μειώσεων σε μισθούς, συντάξεις ή αύξηση φορολογιών πέραν από εκείνες που επιβλήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2012. Αντανακλάται, επίσης, στην επιτυχή έξοδο της χώρας στις αγορές, στην επιστροφή σε πρωτογενή πλεονάσματα και ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και στη σταθερή, όπως καταδεικνύουν τα έγκυρα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, πτώση της ανεργίας.
Η συνεργασία Κυβέρνησης– ΔΗΣΥ και άλλων κομμάτων που συνέβαλαν αντανακλάται ακόμη και στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που κατάφερε να προχωρήσει η Κυβέρνηση, και μέσω της Βουλής, στο σύστημα πρόνοιας με την εισαγωγή του ΕΕΕ, την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, τη μεταρρύθμιση στην Εθνική Φρουρά με τη μείωση της στρατιωτικής θητείας, αλλά και στη Δημόσια Υπηρεσία μέσω των νομοσχεδίων που εκκρεμούν στην Βουλή.
Ως εκ τούτου, για ναεπιτευχθούν όλα αυτά, οι συναντήσεις για συντονισμό είτε του Πολιτικού Γραφείου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο Προεδρικό είτε Υπουργών με την ηγεσία του ΔΗΣΥ ήταν σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία τρία χρόνια.
Το κυβερνητικό έργο καιοι σχεδιασμοί δεν πρόκειται να σταματήσουν λόγω προεκλογικής περιόδου, όπως ούτε οι συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού έχουν διακοπεί. Αντίθετα, πρέπει να συνεχιστούν ενόψει και της νέας Βουλής που θα προκύψει από τις εκλογές της 22ας Μαΐου ώστε να προωθηθεί το κυβερνητικό έργο.
Συνεπώς, η Κυβέρνηση ενσυνείδηταδεν επιθυμεί την εμπλοκή στον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, αναγνωρίζοντας ότι πέραν από τη σταθερή στήριξη του ΔΗΣΥ απαιτείται ευρύτερη συνεργασία με όλα τα κόμματα και ιδιαιτέρως εκείνα που στηρίζουν την Κυβέρνηση σε πολιτικές που στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό του κράτους και την οικονομία, αλλά και τη στήριξη στις προσπάθειες για επίλυση του εθνικού μας θέματος.