24/5/16

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΤΖΙ

Απαράδεκτη και καταδικαστέα η στάση του Γ.Γ. του ΟΗΕ
Ο ΠτΔ να θέσει θέμα τάξης για τον ΓΓ ο οποίος έχει υποχρέωση να σέβεται τα ψηφίσματα του Οργανισμού καθώς και τις αρχές του καταστατικού χάρτη.
24 Μαϊ. 16
Η στάση και συμπεριφορά του Γ.Γ. του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν στη Σύνοδο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια, έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Η αποδοχή της παρουσίας του κ. Ακιντζί στο επίσημο δείπνο αποτελεί πρόκληση προς τον κυπριακό λαό. Ακόμα πιο απαράδεκτη είναι η συνάντηση του Μπαν Κ Μουν  με τον κ. Ακιντζί στο περιθώριο της  διεθνούς συνόδου.
Χαιρετίζουμε την απόφαση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας να μην παρευρεθεί στο δείπνο.
Θεωρούμε ότι η νέα αυτή πρόκληση εντάσσεται σε ένα οργανωμένο σχέδιο της Άγκυρας για αναβάθμιση του ψευδοκράτους και καθιέρωση στη διεθνή κοινότητα του κ. Ακιντζί ως «προέδρου» μια χωριστής οντότητας στην Κύπρο.
Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  να προβεί άμεσα σε επίσημες παραστάσεις τόσο  προς τον ΓΓ του ΟΗΕ όσο και προς  τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας,  θέτοντας θέμα τάξης για τον ίδιο τον ΓΓ ο οποίος έχει υποχρέωση να σέβεται τα ψηφίσματα του Οργανισμού καθώς και τις αρχές του καταστατικού χάρτη. Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ έχει εκφύγει της νομιμότητας και του ρόλου του όπως αυτός καθορίζεται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Η επιχείρηση αναβάθμισης του ψευδοκράτους θα πρέπει να αναχαιτιστεί  και για αυτό χρειάζεται ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός αλλά και αποφασιστικότητα από μέρους της Κυπριακής  Κυβέρνησης.