11/5/16

Τριμερήςσυνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Λιβάνου σεεπίπεδο Γενικών Διευθυντών Υπουργείων Εξωτερικών

Τριμερήςσυνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Λιβάνου
σεεπίπεδο Γενικών Διευθυντών Υπουργείων Εξωτερικών


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Λιβάνου σε επίπεδο Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων Εξωτερικών. Η συνάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια της απόφασης των Υπουργών Εξωτερικών των τριών κρατών για θεσμοθέτηση τριμερούς πλαισίου διαβουλεύσεων και συνεργασίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ Ελλάδας, Πρέσβυς, Δημήτριος Παρασκευόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυς, Αλέξανδρος Ν. Ζήνων και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΞ Λιβάνου, Πρέσβυς, Charbel Wehbi. Υπενθυμίζεται ότι, Κύπρος και Ελλάδα διατηρούν τριμερή σχήματα διαβουλεύσεων και συνεργασίας με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και το Βασίλειο της Ιορδανίας.

T α κυριότερα θέματα συζήτησης ήταν η ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, τουρισμού, ασφάλειας, καταπολέμησης της τρομοκρατίας, στρατιωτικής συνεργασίας, ναυτιλίας, γεωργίας, διαχείρισης περιβάλλοντος και υδάτων και ενέργειας. Περαιτέρω, συμφωνήθηκε όπως εντός του τρέχοντος έτους πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών για εμβάθυνση της συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Λιβάνου.