6/5/16

ΟΠρόεδρος της Βουλής δέχθηκε αντιπροσωπεία τουΑμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε αντιπροσωπεία
τουΑμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI), η οποία αποτελείτο από τον Πρόεδρο και Εκτελεστικό Διευθυντή κ. Nick Larygakis, το Γραμματέα κ. Kosta s Alexakis και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Leon Andris, καθώς και την αρμόδια για νομοθετικά ζητήματα του Ινστιτούτου κα Georgea Polizos.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εκτίμησή του για τη διαχρονικά πολύτιμη συνεισφορά του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, ώστε να αποκαθίσταται η ανεξαρτησία, κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και να τερματισθεί η κατοχή. Ο κ. Ομήρου, αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο στην Τουρκία, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τη σημασία της σταθερότητας στην περιοχή, την οποία άλλωστε, όπως επισήμανε, επιθυμούν και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ο κ. Larygakis σημείωσε ότι ο ρόλος που διαδραματίζει το Ινστιτούτο στις προσπάθειες του να επηρεάσει τα κέντρα λήψης αποφάσεων στις ΗΠΑ, με στόχο την υιοθέτηση θέσεων υπέρ μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος, επαναβεβαιώνει τη χρησιμότητα των δράσεων του AHI και των θετικών διασυνδέσεών του για την υπόθεση της Κύπρου. Ευχαρίστησε δε τον κ. Ομήρου για τη στήριξη και την εκτίμηση με την οποία αγκάλιασε τις κατά καιρούς επισκέψεις αντιπροσωπειών του Ινστιτούτου και Ελληνοαμερικανών φοιτητών σε σχετικές εκπαιδευτικές τους εξορμήσεις στην Κύπρο, καθόλη τη διάρκεια της θητείας του ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.
____________