13/5/16

Προτάσεις αναβάθμισης προσφυγικών συνοικισμών – Ανακύκλωση

Προτάσεις αναβάθμισης προσφυγικών συνοικισμών – Ανακύκλωση
Γ. Ανακύκλωση

Ένταξη όλων των προσφυγικών συνοικισμών στο πρόγραμμα ανακύκλωσης για ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, ούτως ώστε να πάψουν να υπάρχουν χωματερές από σκουπίδια σε πάρα πολλά σημεία προσφυγικών συνοικισμών αλλά και στην ύπαιθρο. Αυτό θα βοηθήσει στο να μην πληρώνουν οι πολίτες αυξημένα τέλη σκυβάλων.
Ενισχύουμε τις τοπικές κοινωνίες ως ακολούθως:
Θα οδηγήσει σε μείωση του κόστους συλλογής και μεταφοράς των απορριμμάτων, αφού ένα μεγάλο μέρος τους, θα συλλέγεται και θα μεταφέρεται με χρηματοδότηση του Συστήματος. Με την πάροδο του χρόνου αυτό το όφελος θα μεγιστοποιείται με την βελτίωση της συμμετοχής του κοινού στη διαλογή στην πηγή και τη συνεπακόλουθη αύξηση στις ποσότητες που θα διαχειρίζεται το σύστημα. Επίσης θα επιτευχθεί και μείωση του κόστους απόρριψης των απορριμμάτων (τέλος χωματερής), αφού ένα μεγάλο μέρος τους θα μεταφέρεται από το Σύστημα αλλού για αξιοποίηση.
Θα επιτευχθεί περιβαλλοντική ενημέρωση του κοινού και σταδιακή ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης στους πολίτες, η οποία θα είναι επωφελής και για πολλά άλλα θέματα σημαντικά για τις Τοπικές Αρχές. Έτσι θα επιτευχθεί και βελτίωση της εικόνας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς του Δημότες της αλλά και προς το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και επίτευξη κοινωνικής συμμετοχής, η οποία θα αξιοποιηθεί στο μέλλον και για άλλα προγράμματα. Με όλα αυτά θα επιτευχθεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής της δημόσιας υγείας και ασφάλειας των απλών πολιτών.
Ανάπτυξη των τοπικών αρχών σε ένα τομέα που υστερούν σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης καθώς επίσης και απόκτηση πολύτιμων εμπειριών από την Τοπική Αρχή σε ένα νέο τομέα μέσα από μια καλά οργανωμένη πρωτοβουλία.
Σταύρος Χατζησάββας (ΒΑ&ΜΑ) Ειδικός σε θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής
Αριστίνδην Υποψήφιος Βουλευτής ΕΔΕΚ στην Αμμόχωστο