24/5/16

Ο Υπουργός Υγείας κ. Γιώργος Παμπορίδης χαιρέτισε σήμερα τη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Ο Υπουργός Υγείας κ. Γιώργος Παμπορίδης χαιρέτισε σήμερα τη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας




Χαιρετισμό στην 69η Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), η οποία πραγματοποιείται από τις 23-28 Μαΐου 2016, στην Γενεύη, απηύθυνε σήμερα, δεύτερη ημέρα της Συνέλευσης, ο Υπουργός Υγείας δρ. Γιώργος Παμπορίδης. Στη Γενική Συνέλευση, η οποία αποτελεί το ανώτατο σώμα λήψης αποφάσεων του ΠΟΥ, εκπροσωπούνται οι χώρες μέλη του Οργανισμού (που φέτος ανέρχονται σε 194) σε επίπεδο Υπουργών Υγείας, καθώς και άλλοι διεθνείς οργανισμοί, κυβερνητικοί και μη.

Στην παρέμβασή του, ο δρ. Παμπορίδης, αναφερόμενος στο συνεχώς αυξανόμενο άχθος το οποίο επιφέρουν στις οικονομίες των χωρών τα χρόνια νοσήματα, σημείωσε ότι οι αυξανόμενες τιμές των φαρμάκων και των τεχνολογιών υγείας, καθώς και οι δημόσιες και πολιτικές προσδοκίες για την απόδοση των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης, ασκούν συνεχή πίεση στα συστήματα υγείας, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την αειφορία τους.

«Η τρέχουσα παγκόσμια οικονομική κρίση», τόνισε, «έχει ένα πρόσθετο αντίκτυπο στους εθνικούς προϋπολογισμούς για την υγεία. Η προώθηση τεκμηριωμένα ορθών παρεμβάσεων προαγωγής της υγείας και της πρόληψης των ασθενειών αποτελούν ένα αποτελεσματικό και πολύτιμο εργαλείο». Κλείνοντας, ο Υπουργός Υγείας επισήμανε τη σημασία της υγιούς γήρανσης, σημειώνοντας ότι οι παρεμβάσεις καθόλη τη διάρκεια της ζωής του ατόμου, αποτελούν επένδυση για τα συστήματα υγείας και τα κράτη γενικότερα.