9/5/16

Δηλώσεις τουΚυβερνητικού Εκπροσώπου σχετικά με την κριτική που ασκείται στηνΚυβέρνηση από την αντιπολίτευση

Δηλώσεις τουΚυβερνητικού Εκπροσώπου σχετικά με την κριτική
που ασκείται στηνΚυβέρνηση από την αντιπολίτευση


Η Κυβέρνηση εκείνο που κάνει και οφείλει να κάνει είναι να θέτει την πραγματική κατάσταση πραγμάτων, να αποκαθιστά την αλήθεια και σε αυτό το πλαίσιο απαντά στην κριτική που της ασκείται είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η Κυβέρνηση κατηγορείται από την αντιπολίτευση ότι έχει εμπλακεί στον προεκλογικό αγώνα, είπε ότι «με ξεκάθαρες οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν εμπλέκονται οι Υπουργοί στην προεκλογική εκστρατεία.

Σας παραπέμπω, για παράδειγμα, στη χθεσινή μέρα, όπου είχαμε ενώπιον μας δηλώσεις, ανακοινώσεις από όλα σχεδόν τα κόμματα με τις οποίες ασκείτο κριτική στην Κυβέρνηση και εκείνο που κάνουμε και οφείλουμε να κάνουμε είναι να θέτουμε την πραγματική κατάσταση πραγμάτων, να αποκαθιστούμε την αλήθεια και σε αυτό το πλαίσιο απαντούμε στην κριτική που ασκείται στην Κυβέρνηση. Αυτό κάνουμε και τίποτα περισσότερο.

Προτρέπω όσους κάνουν κριτική στην Κυβέρνηση να δουν τι έγινε σε προηγούμενες εκστρατείες για βουλευτικές εκλογές και πώς συμπεριφερόταν η Κυβέρνηση.

Η δική μας προσέγγιση είναι να αποκαθιστούμε την αλήθεια σε σχέση με τις καθημερινές ανακοινώσεις που γίνονται και με τις οποίες ασκείται αβασάνιστη κριτική και χωρίς επιχειρήματα στην Κυβέρνηση, και έχουμε υποχρέωση να αποκαθιστούμε την αλήθεια».

Κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις από πλευράς του Προέδρου της ΕΔΕΚ με αφορμή τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την κα Ελένη Θεοχάρους, ότι η Κυβέρνηση ενημερώνει όλα τα κόμματα πλην της ΕΔΕΚ, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ΕΔΕΚ. Ο κ. Σιζόπουλος είναι ευπρόσδεκτος να έρθει στο Προεδρικό όποτε το επιθυμεί».

Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την κα Ελένη Θεοχάρους, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «η κα Θεοχάρους ζήτησε να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έγινε αυτή η συνάντηση. Δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμός και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό.

Σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται με πρωτοβουλία του Προέδρου, σε κάποιες με πρωτοβουλία των κομμάτων, οι πλείστες που έγιναν ήταν με πρωτοβουλία των κομμάτων και, επαναλαμβάνω, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό».

_____________