11/5/16

Όταν καεί ο πυρήνας, κανείς δεν θα γλυτώσει



Όταν καεί ο πυρήνας, κανείς δεν θα γλυτώσει




"Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που πληρώνουν πια το 80% του εισοδήματος τους σε φόρους. Και χιλιάδες άλλοι μικροεπιχειρηματίες μεταφέρουν την έδρα της επιχείρησης τους στο εξωτερικό. Χωρίς ελάφρυνση του χρέους (που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να βάλει στην ατζέντα), οι δείκτες μπορεί να κινηθούν θετικά αλλά οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πένονται. Χωρίς ελάφρυνση κανείς δεν θα γλυτώσει. Χωρίς ελάφρυνση θα ζήσουμε (όλοι) το ισοδύναμο του Τσερνομπίλ με οικονομικούς όρους. Όταν καεί ο πυρήνας, κανείς δεν θα γλυτώσει''

Αυτά σημειώνει σε ανακοίνωση του  ο Τάκης Χατζηγεωργίου με αφορμή την χτεσινή συζήτηση για την πρώτη αναθεώρηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα που έγινε  στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο.

Ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ τονίζει ότι "η τελευταία συμφωνία εύχομαι και ελπίζω να σπρώξει τα πράγματα προς το καλύτερο. Όμως το ελληνικό ζήτημα δεν είναι πια 'μονοδιάστατο'. Πρέπει κανείς να σκεφτεί την μεγάλη εικόνα. BREXIT, εκατομμύρια πρόσφυγες στις πύλες της Ευρώπης, πτώση της δημοτικότητας της Μέρκελ, θολή εικόνα για την παγκόσμια οικονομία. Γι' αυτό είναι που λέω ότι το θέμα ξεπερνά την Αθήνα. Αν καεί λοιπόν ο πυρήνας, κανείς δεν γλυτώνει"

Κατήγγειλε επίσης την στάση που κράτησαν Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ κατά την συζήτηση οι οποίοι "κλαυθμύριζαν  για τις φορομπηχτικές πολιτικές ξεχνώντας ότι αυτοί αποτέλεσαν την μήτρα του κακού που ζούμε σήμερα. Ιδιαίτερα με στεναχωρεί το γεγονός ότι δεν ενοχλούνται όταν συνεπικουρούνται από τον κο Βέμπερ".

Follow on TWITTER @thadjigeorgiou