22/4/16

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Το διακύβευμα των εκλογών: Στήριξη ή αντίστασή στις πολιτικές
που φτωχοποιούν το λαός μας

Τα νέα στοιχεία για την αύξηση του δημόσιου χρέους το 2015 δείχνουν ότι οι δυσκολίες για την Κυπριακή οικονομία δεν έχουν τελειώσει αφού ούτε οι αριθμοί ευημερούν ούτε πολύ περισσότερο οι πολίτες. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι το success story των κυβερνώντων ισχύει μονάχα για τους λίγους προνομιούχους.

Με κάθε ευκαιρία οι κυβερνώντες επαναλαμβάνουν την ανάγκη να συνεχίσει η λιτότητα, να μειωθεί το κοινωνικό κράτος και να περιοριστούν οι δημόσιες αναπτυξιακές δαπάνες. Δεν έχουν όμως κανένα πρόβλημα να φορτώσουν το κράτος και το φορολογούμενο με εκατοντάδες εκατομμύρια όταν για παράδειγμα θέλουν να μεταφέρουν τους υπαλλήλους της CYTA στο δημόσιο για να εξυπηρετήσουν τον ιδιώτη στον οποίο θα δώσουν στο πιάτο και τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κέρδη της CYTA.

Αυτό είναι το βασικό διακύβευμα των εκλογών. Στήριξη των πολιτικών που εξυπηρετούν τους λίγους και προνομιούχους και τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος των πολλών ή στήριξη των πολιτικών που θα τερματίσουν την πορεία φτωχοποίησης του λαού μας και θα βάλουν τη χώρα μας σε μια άλλη πορεία, κοινωνικής και οικονομικής προόδου. 

22/04/2016