22/4/16

Πρόταση Τάκη Χατζηγεωργίου προς Πρόεδρο Γιούνκερ για διαχείριση προσφυγικής κρίσης

Πρόταση Τάκη Χατζηγεωργίου προς Πρόεδρο Γιούνκερ για διαχείριση προσφυγικής κρίσης


"Δίνουμε τρία δισεκατομμύρια ίσως και παραπάνω στη Τουρκία για να κρατήσει τους πρόσφυγες στα εδάφη της. Γιατί δεν είναι σωστό παράλληλα να δοθεί ακόμα ένα δισεκατομμύριο (ή ένα απ' αυτά που δίνουμε στη Τουρκία) και να ξανακτίσουμε μια δυο πόλεις μέσα στην ίδια τη Συρία; Κάθε ένας που φεύγει από το σπίτι του σκέφτεται πότε θα επιστρέψει, και το κάνει αν επιστρέφει σε  μια πόλη ασφαλή, που του παρέχει καλή ποιότητα ζωής. Ρωσία και Αμερική μπορούν να κηρύξουν 'ασφαλή' την πόλη που θα ξανακτίσουμε. Ίσως και τα Ηνωμένα Έθνη. Τα δισεκατομμύρια για να μείνουν οι πρόσφυγες μακριά από τη χώρα δεν θα έχουν τελειωμό".

Αυτά σημειώνει ο Τάκης Χατζηγεωργίου σε επιστολή - πρόταση που απέστειλε  στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κο. Γιούνκερ αναφορικά με την διαχείριση  της προσφυγικής κρίσης που αντιμετωπίζει η ΕΕ.

Στη  επιστολή του ο Τάκης Χατζηγεωργίου σημειώνει επίσης ότι  η ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη δεν είναι μόνο μια πρόκληση, αλλά και μια ευκαιρία για την Ευρωπαϊκή Ένωση να ηγηθεί της προσπάθειας ειρήνευσης στην Μέση Ανατολή.

Είναι σημαντικό, τονίζει ο Τάκης Χατζηγεωργίου,  "οι πολιτικές και οι προσπάθειες μας για την επίλυση του προβλήματος να μην περιορίζονται μόνο στην εξεύρεση μιας προσωρινής λύσης, η οποία ίσως ειναι αναπόφευκτη, αλλά να έχει και βάθος χρόνου. Να είναι οικονομικά βιώσιμη, δημοκρατική και πάνω απ' όλα ανθρώπινη".

Επισυνάπτεται η  σχετική επιστολή.