15/4/16

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ
ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ



Φιλοξενούμενος στην 13η διάλεξη του Ελεύθερου Ζηνώνειου Πανεπιστημίου στη Λάρνακα, που διοργανώνεται για 17η χρονιά,ήταν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, κ. Παναγιώτης Σεντώνας, ο οποίος ανέλυσε τον αποφασιστικό ρόλο των νέων σήμερα και πώς αυτός μπορεί να μετατρέψει την όποια πληγή σε ελπίδα.
Αρχικά η παρουσίαση επικεντρώθηκε στο κυρίαρχο ζητούμενο για την ανατροπή της παρούσας δύσκολης κατάστασης για τους νέους που δεν είναι άλλη από την προσπάθεια για έξοδο από τους φαύλους κύκλους εντός των οποίων κινείται η κοινωνία μας. Ο κ. Σεντώνας, μέσα από την ανάλυση συγκεκριμένων παραδειγμάτων, επεδίωξε να δείξει πως η πρόοδος επέρχεται μόνο όταν ο καθένας από μας επιτελέσει το καθήκον του απέναντί της, υπογραμμίζοντας ότι την πρόοδο έλκουν οι μικρές καθημερινές πράξεις ευθύνης που στο σύνολό τους την καθιστούν πραγματικότητα. Επιπρόσθετα, η παρουσίαση καταπιάστηκε και με την ανάγκη οι νέοι να πιστέψουν στις δυνάμεις τους και να συνειδητοποιήσουν πως αυτοί μόνο μπορούν να χτίσουν το «καλύτερο» το οποίο επιζητούν.
Ακολούθησε δημιουργική συζήτηση με το κοινό, τον συντονισμό της οποίας είχε αναλάβει η Α’ Λειτουργός Νεολαίας κα Μαρία Μιλτιάδους. Οι παρευρισκόμενοι αλλά και οι ακροατές του Πρώτου Προγράμματος του ΡΙΚ είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματά τους στον κ. Σεντώνα, όπως με ποιο τρόπο μπορεί ο Οργανισμός Νεολαίας να βοηθήσει μέσα από τα προγράμματά του τους νέους και ποιες ευκαιρίες δίνονται στους ανέργους να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας στην Κύπρο και την Ευρώπη.
Ο κ. Σεντώνας αναφέρθηκε εκτενώς για τις ευκαιρίες που ο Οργανισμός Νεολαίας δίνει στους νέους που επιθυμούν να επωφεληθούν από την πλούσια δραστηριότητα των προγραμμάτων του Οργανισμού. Προχωρόντας ένα βήμα παρακάτω ο κ. Σεντώνας σχολίασε και τις φωνές διαμαρτυρίας στα θέματα διαφθοράς που ταλανίζουν τελευταίως τον τόπο μας.
Τέλος Ανακοίνωσης