3/3/16

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

Περιμένουμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και από τις πολιτικές δυνάμεις που τον στηρίζουν στο Κυπριακό, να αναθεωρήσουν την πολιτική τους. Τώρα είναι η ώρα να υπάρξει επαναξιολόγηση των αποτελεσμάτων των τελευταίων οχτώ χρόνων διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, εάν πραγματικά θέλουμε να λυθεί το Κυπριακό δίκαια και σε σύντομο χρόνο.
3 Μαρ. 16
Οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου δεν μπορεί να άφησαν περιθώριο για άλλες ψευδαισθήσεις και αυταπάτες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  αλλά και στα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική του στο Κυπριακό. Στην ουσία ο κ. Νταβούτογλου, ξεκαθάρισε ότι η λύση, όπως την οραματίζεται η Τουρκία και ο κ. Ακιντζί, δεν είναι λύση που θα οδηγήσει σε μια ομοσπονδία αλλά θα είναι μια λύση η οποία θα επιτρέπει στο ψευδοκράτος , να αποκτήσει τη δική του θέση στη διεθνή κοινότητα. Αυτό στην καλύτερη περίπτωση θα ήταν συνομοσπονδία. Ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά, ότι η Τουρκία δεν μετακινείται από τους διχοτομικούς στόχους που έχει θέσει και υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια στο Κυπριακό.
Περιμένουμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και από τις πολιτικές δυνάμεις που τον στηρίζουν στο Κυπριακό, να αναθεωρήσουν την πολιτική τους. Τώρα είναι η ώρα να υπάρξει επαναξιολόγηση και επανεκτίμηση των αποτελεσμάτων των τελευταίων οχτώ χρόνων διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, εάν πραγματικά θέλουμε να λυθεί το Κυπριακό δίκαια και σε σύντομο χρόνο. Συνέχιση της παρούσας πολιτικής απλά θα επιτρέψει στην Τουρκία να παρατείνει την κατοχή και τη διχοτόμηση.