31/3/16

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΑΙΤΗΜΑ ΔΗΣΥ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΑΙΤΗΜΑ ΔΗΣΥ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Εάν ο ΔΗΣΥ θέλει να συνδυάσει τις Ευρωεκλογές με τις Δημοτικές εκλογές, η μόνη δημοκρατική λύση που προσφέρεται είναι να καθοριστεί με Νόμο θητεία 3 ετών για τις δημαρχιακές αρχές που θα εκλεγούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
31 Μαρτίου 2016
Ο ΔΗΣΥ μετά το κούρεμα της δημοκρατίας με την αύξηση εκλογικού νόμου τώρα αποφάσισε να βάλει τη δημοκρατία στο γύψο, παρατείνοντας με Νόμο τη θητεία των δημοτικών αρχών. Με τη φόρα που πήρε ο ΔΗΣΥ στο τέλος θα εισηγηθεί την κατάργηση των εκλογών και αντικατάσταση τους με  διορισμό του Προέδρου και των βουλευτών.
Ως Συμμαχία Πολιτών τασσόμαστε κάθετα ενάντια στη διατήρηση οποιουδήποτε στην εξουσία με Νόμο και όχι με εκλογές. Η δημοκρατία απαιτεί όπως οι πολίτες αποφασίζουν δια της ψήφου τους για αυτούς που θέλουν να τους διοικούν και όχι οι κομματικές ηγεσίες. Ιδιαίτερα σήμερα που τα σκάνδαλα στην τοπική αυτοδιοίκηση  διαδέχονται το ένα μετά το άλλο.
Ο ΔΗΣΥ θέλει να διατηρήσει στην εξουσία δημάρχους και δημοτικά συμβούλια τα οποία ενδεχόμενα εμπλέκονται σε σκάνδαλα, αποφεύγοντας έτσι να τεθούν στην κρίση των δημοτών.
Εάν ο ΔΗΣΥ θέλει να συνδυάσει τις Ευρωεκλογές με τις Δημοτικές εκλογές, η μόνη δημοκρατική λύση που προσφέρεται είναι να καθοριστεί με Νόμο θητεία 3 ετών για τις δημαρχιακές αρχές που θα εκλεγούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση είναι αντισυνταγματική και καταλύει βασικές αρχές της δημοκρατίας.