10/3/16

Ο ΚΟΤ στηρίζει σημαντικές διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις

Ο ΚΟΤ στηρίζει σημαντικές διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, κατά το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη, στα γήπεδα ΓΣΖ, Τάσος Μάρκου και Αναγέννησης, το 9 ο τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου   « Cyprus Women s Cup », που φέτος διοργανώθηκε από τη Φιλανδική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Το « Cyprus Women s Cup » αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα φιλικά τουρνουά   και σε αυτό συμμετέχουν οκτώ γυναικείες εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων της Φιλανδίας, Ιταλίας, Αυστρίας, Ιρλανδίας, Πολωνίας, κ.ά. Ο τελικός διεξήχθη χθες, 9 Μαρτίου, μεταξύ της Αυστρίας και της Πολωνίας. Το τρόπαιο κατέκτησε τελικά η Αυστρία, η οποία επικράτησε με σκορ 2-1. Άλλα μεγάλα ονόματα όπως οι ομάδες της Ολλανδίας, Νορβηγίας, Σουηδίας και Ελβετίας, που παραδοσιακά συμμετέχουν στο τουρνουά, φέτος δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν καθώς αγωνίστηκαν σε μίνι-τουρνουά (2-9/3/2016) για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού στηρίζει διαχρονικά τη σημαντική αυτή διεθνή εκδήλωση, η οποία αποφέρει περισσότερες από 3.000 διανυκτερεύσεις και πολλαπλάσια παράλληλα οφέλη.

Σημαντικό αθλητικό γεγονός αποτέλεσε επίσης η πραγματοποίηση στην Κύπρο, με τη στήριξη του ΚΟΤ, του τουρνουά ποδοσφαίρου « Russian NFL Cup 2016», το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Ρωσική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Στο τουρνουά, που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, συμμετείχαν 16 ομάδες και υπολογίζεται ότι απέφερε πάνω από 13.000 διανυκτερεύσεις στην τουριστική βιομηχανία και επιπρόσθετα οφέλη.   Ο τελικός μεταξύ των ομάδων GasovikShinnik μεταδόθηκε απευθείας από τη ρωσική τηλεόραση και έληξε με σκορ 1-0 για την Gasovik .

Ο ΚΟΤ στηρίζει τη συνέχεια της συνεργασίας με την Ρωσική Ομοσπονδία και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον για τη διοργάνωση του τουρνουά και κατά το 2017, αλλά και για επέκταση της συνεργασίας και σε άλλες εκδηλώσεις.

Γενικότερα, ο ΚΟΤ τονίζει ότι η διοργάνωση διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων είναι μια σημαντική παράμετρος για την καθιέρωση της Κύπρου ως αθλητικού τουριστικού προορισμού. Τέτοιες σημαντικές εκδηλώσεις συμβάλλουν στη βελτίωση της εποχικότητας και προσφέρουν σημαντικά έσοδα στην οικονομία, ενώ την ίδια στιγμή, προβάλλουν τουριστικά την Κύπρο διεθνώς.

______________

10/3/2016