9/3/16

Σταματήστε την βαρβαρότητα

Σταματήστε την βαρβαρότητα

"Κατάντησε το Συμβούλιο να συζητά τις απαράδεκτες αξιώσεις και τους εκβιασμούς της Τουρκίας, για να αποφύγουν τα κράτη μέλη τις ευθύνες τους. Κι ας έχει η ΕΕ ευθύνη ακόμη και για τους πολέμους που κατέστρεψαν τις πατρίδες των προσφύγων. Το κλείσιμο του «βαλκανικού διαδρόμου», το ΝΑΤΟ στο Αιγαίου που καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών και τα κατασταλτικά μέτρα της Frontex, σκοτώνουν την Αλληλεγγύη και τις διακηρυγμένες αξίες της Ένωσης". Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων χτες εκ μέρους της ΕΕΑ/ΒΠΑ ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και αντιπρόεδρος της ομάδας Νεοκλής Συλικιώτης στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Η τοποθέτηση του έγινε στα πλαίσια της συζήτησης για την Ευρωπαϊκή αντζέντα για την μετανάστευση.
"Η ΕΕ απέτυχε να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση και συνεχίζει να λαμβάνει λανθασμένες αποφάσεις που παραβιάζουν το ευρωπαϊκό και διεθνές Δίκαιο αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων. Πόσοι ακόμη πρόσφυγες πρέπει να πεθάνουν αβοήθητοι για να πάψουν οι ξενοφοβικές, ρατσιστικές προσεγγίσεις ορισμένων Ευρωπαίων ηγετών όπως των χωρών του Βίζενγκραντ, οι οποίοι κλείνουν τα σύνορα, κτίζουν φράκτες, και εγκλωβίζουν έτσι τους πρόσφυγες σε απάνθρωπες συνθήκες στην Ελλάδα;" αναρωτήθηκε ο κύριος Συλικιώτης.
"Σταματήστε την βαρβαρότητα! Πρέπει να δημιουργηθούν άμεσα νόμιμοι και ασφαλείς οδοί καθώς και ένα δεσμευτικό δίκαιο σύστημα μετεγκατάστασης των προσφύγων. Η προσφυγική κρίση θα αντιμετωπιστεί αν ενισχύσετε την αλληλεγγύη που επιδεικνύει ο ελληνικός λαός και τερματίσετε τους πολέμους" συμπλήρωσε κλείνοντας.

Γραφείο ευρωβουλευτή
09/03/2016