22/3/16

Δήλωση εξαγγελίας υποψηφιότητας Προέδρου Συνδέσμου Προστασίας Πρώτης Κατοικίας

ΑΡΙΣΤΙΝΔΗΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΥΡΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ


Δήλωση εξαγγελίας υποψηφιότητας Προέδρου Συνδέσμου Προστασίας Πρώτης Κατοικίας

Η Συμμαχία Πολιτών έχει συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της νέα και αξιόλογα άτομα που καμιά σχέση δεν έχουν με τα λεγόμενα παλαιοκομματικά τζάκια, δίνοντας τους την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση στη νέα Βουλή.

Σε ένα ταξίδι που είχα κάνει στην Ελλάδα πριν τρία χρόνια είχα γίνει μάρτυρας διαδικασίας πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας σε ειρηνοδικείο για χρέη πολίτη στο δημόσιο. Πιστέψτε με, δεν υπάρχει πιο άκαρδη και άχαρη διαδικασία από το να προσπαθούν κάποιοι να κάνουν κέρδος πάνω στον πόνο και την απελπισία μιας άστεγης οικογένειας.

Ερχόμενος πίσω αποφάσισα ότι θα έκανα ότι περνάει από το χέρι μου να αποτρέψω  παρόμοιες διαδικασίες στον τόπο μου και κάπως έτσι προχώρησα στην ίδρυση του Συνδέσμου Προστασίας Πρώτης Κατοικίας. Κύριοι στόχοι του συνδέσμου η νομοθέτηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, η λύση του προβλήματος των εγκλωβισμένων ιδιοκτητών ακινήτων και η ενεργοποίηση της στεγαστικής πολιτικής του κράτους.

Στα δυόμιση αυτά χρόνια έχουμε καταφέρει μέσα από σκληρή δουλειά να κινήσουμε διαδικασίες ως προς την εκπλήρωση των στόχων μας. Ήδη έχουν γίνει τα πρώτα βήματα σε σχέση με τους εγκλωβισμένους ιδιοκτήτες ακινήτων, ένα θέμα που εκκρεμούσε εδώ και πολλά χρόνια. Όσον αφορά το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας που προσφέρεται σήμερα, δυστυχώς δεν είναι αρκετό να προστατεύσει στο σημείο που επιθυμούμε. Η όποια προφορική διαβεβαίωση για το τι θα ακολουθήσει μετά τις βουλευτικές εκλογές, δε μας ικανοποιεί μιας και έχουμε πλέον μάθει ότι τα κούφια λόγια και ο ξύλινος λόγος της δέσμευσης δεν αποτελεί καμιά εγγύηση.

Έχοντας αναφέρει τα πιο πάνω ελπίζω να είναι κατανοητοί και οι λόγοι που με έχουν οδηγήσει σήμερα να αποδεχθώ την πρότασης της Συμμαχίας Πολιτών για να κατέλθω στις βουλευτικές εκλογές ως Αριστίνδην υποψήφιος στην επαρχία της Λεμεσού. Η επιλογή μου ως Αριστίνδην μου επιτρέπει να διατηρήσω την όποια διαφορετικότητα μπορεί να έχω από το όποιο κόμμα, μιας και κάποιοι έχουν φροντίσει και σε αυτές τις εκλογές να μην εφαρμοστεί η οριζόντια ψηφοφορία, φοβούμενοι ότι αυτό θα απειλήσει την κομματική τους ασφάλεια. Μια παλαιοκομματική ασφάλεια διαφθοράς και πελατειακής σχέσης που φέρει μεγάλη ευθύνη για το κατάντημα της χώρας μας.

Ταυτόχρονα έχω την πεποίθηση ότι η Συμμαχία Πολιτών έχει συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της νέα και αξιόλογα άτομα που καμιά σχέση δεν έχουν με τα λεγόμενα παλαιοκομματικά τζάκια, δίνοντας τους την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση στη νέα Βουλή.

Γιατί τελικά αυτή η νέα Βουλή θα κληθεί να δείξει το φιλολαϊκό της χαρακτήρα στα καυτά θέματα της διαχείρισης των ΜΕΔ, τις επερχόμενες εκποιήσεις και τις άστατες σχέσεις δανειοληπτών, κουρεμένων καταθετών και κατόχων αξιογράφων σε σχέση με τα πιστωτικά ιδρύματα. Το πόσο φιλολαϊκό χαρακτήρα θα έχει η νέα αυτή Βουλή θα εξαρτηθεί από τη ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια το χάσμα μεταξύ πολιτικών και πολιτών, έχει μεγαλώσει τόσο πού μοιάζει σχεδόν αδύνατον για κάποιους να αντιληφθούν τη δύσκολη καθημερινότητα που περνά ο απλός κόσμος.

Με γνώμονα πάντα την σοβαρή και ρεαλιστική διεκδίκηση, θα είμαι παρόν στην αναμέτρηση αυτή ζητώντας ταπεινά την εμπιστοσύνη σας και στέλλοντας ταυτόχρονα το μήνυμα ότι εμείς οι ίδιοι αποτελούμε τη λύση του προβλήματος.

Σταύρος Παπαδούρης
Πρόεδρος Σ.Π.Π.Κ
Αριστίνδην Υποψήφιος Βουλευτής Συμμαχίας Πολιτών
Επαρχίας Λεμεσού


Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Σταύρος Παπαδούρης γεννήθηκε στη Λεμεσό τον Ιανουάριο του 1974 έχοντας καταγωγή από τη Μονή Λεμεσού και τις Κέδαρες Πάφου.

Είναι απόφοιτος του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Λεμεσό. Με το πέρας της στρατιωτικής του θητείας σπούδασε Διεύθυνση Ξενοδοχείου με παράλληλες σπουδές στη Διοίκηση Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων και της διαφήμισης. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στο εξωτερικό και παρέχει συμβουλές προώθησης και διαχείρισης ακινήτων καθώς και υπηρεσίες ψηφιοποίησης εξωτερικών και εσωτερικών χώρων τόσο σε εταιρικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Το 2013 ίδρυσε το Σύνδεσμο Προστασίας Πρώτης Κατοικίας στον οποίο κατέχει την θέση του Προέδρου μέχρι και σήμερα. Με την ιδιότητα αυτή συμμετέχει σε διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές που ασχολούνται με θέματα σχετικά με την απόκτηση και προστασία της πρώτης κατοικίας, στεγαστικής πολιτικής καθώς και θέματα δανειοληπτών γενικότερα.

Η ενασχόληση του με τα κοινά τα τελευταία χρόνια του έχει δώσει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις του σε διάφορες ενημερωτικές εκπομπές, έχοντας πάντα ως γνώμονα ότι μόνο με σοβαρότητα και ρεαλιστικές προσεγγίσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα προς όφελος του απλού πολίτη.