10/3/16

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΚΟΥ ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΚΟΥ ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ-
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟΝ  ΟΑΣΕ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Οι αντιδημοκρατικές μέθοδοι του Δ.Σ ΡΙΚ (ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΥΡΩΚΟ) που παραβιάζουν το δικαίωμα έκφρασης, τον πλουραλισμό και την ισονομία και η παρουσία  εκπροσώπων  των κομμάτων στον χώρο διεξαγωγής της ψηφοφορίας
10 Μαρ. 16
Στη συνάντηση που είχαμε με ΟΑΣΕ, ως Συμμαχία Πολιτών προβήκαμε σε δυο σοβαρές καταγγελίες.
Πρώτη:  την αναχρονιστική  παρουσία  εκπροσώπων  των κομμάτων στον χώρο διεξαγωγής της ψηφοφορίας. Η παρουσία των κομματικών εκπροσώπων, με τα εμβλήματα των κομμάτων τους σε περίοπτη θέση, αποτελεί έκδηλη ψυχολογική πίεση προς τους ψηφοφόρους, ακριβώς πριν ασκήσουν το δικαίωμα τους. Ταυτόχρονα συνιστά, κατάφωρη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων από την στιγμή που καταγράφεται από τα εν λόγω άτομα ποιος έχει παρευρεθεί και ποιος όχι στην ψηφοφορία. Υπενθυμίζουμε ότι η Συμμαχία Πολιτών, κατέθεσε πρόταση Νόμου ώστε να τεθεί τέρμα σε αυτή την πρακτική.
Δεύτερη: την εσκεμμένη αποσιώπηση της Συμμαχίας Πολιτών από το ΡΙΚ. Καταθέσαμε στους εκπροσώπους ΟΑΣΕ, τις καταστάσεις που το ίδιο το ΡΙΚ καταθέτει στη Βουλή, με τα ονόματα εκπροσώπων κομμάτων που φιλοξενήθηκαν τόσο στις τηλεοπτικές όσο και στις ραδιοφωνικές εκπομπές του Κρατικού Ιδρύματος. Από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και τον Σεπτέμβριο 2015, σε σύνολο πέραν των 500 τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών ενημερωτικών εκπομπών, η Συμμαχία Πολιτών είχε μόλις 24 παρουσίες!
Ταυτόχρονα ο προγραμματισμός του ΡΙΚ για τις βουλευτικές εκπομπές, αποτελεί δυσμενή διάκριση σε βάρος της Συμμαχίας Πολιτών.
Διαπιστώνουμε ότι η Κυβέρνηση και τα κόμματα του κατεστημένου ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΥΡΩΚΟ που αποτελούν το Δ.Σ του ΡΙΚ, διαπιστώνοντας τη δύναμη και την απήχηση της Συμμαχίας Πολιτών μέσα στην κοινωνία, ξέχασαν μεμιάς τις ιδεολογικές τους διαφορές και συντονισμένα προσπαθούν να φιμώσουν τη δύναμη της αλλαγής. Μιμούμενοι τις πρακτικές Ερντογάν, μηχανεύονται αντιδημοκρατικές μεθόδους που παραβιάζουν το δικαίωμα έκφρασης, τον πλουραλισμό και την ισονομία. Το Δ.Σ του ΡΙΚ καταλύει τη δημοκρατία.