9/3/16

Δήλωση του μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου για τη δημοσιοποίηση εγγράφων του Εθνικού Συμβουλίου

Δήλωση του μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ,
Στέφανου Στεφάνου για τη δημοσιοποίηση εγγράφων του Εθνικού Συμβουλίου


Είναι επιπόλαιη και όχι υπεύθυνη στάση η δημοσιοποίηση πρακτικών του Εθνικού Συμβουλίου. Τέτοιες συμπεριφορές ακυρώνουν το ρόλο του Εθνικού Συμβουλίου, ο οποίος ανεξαρτήτως των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του, δεν παύει να είναι ένας ιστορικός θεσμός στο πλαίσιο του οποίου οι πολιτικές δυνάμεις καταθέτουν τις απόψεις τους και διαβουλεύονται για το Κυπριακό. Είναι ισχυρή η πεποίθησή μας ότι η δημοσιοποίηση πρακτικών, όπως και οι διαρροές εγγράφων, προκαλούν ζημιά στην πλευρά μας και εν γένει στις διαπραγματεύσεις. Ένα είναι η υπεύθυνη ενημέρωση της κοινωνίας, που πρέπει να γίνεται και άλλο η διαρροή και η αποκάλυψη εγγράφων.
Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις να μην αφήσουμε τις προεκλογικές σκοπιμότητες να πλήξουν την υπόθεση της Κύπρου. Εν πάση περιπτώσει, η πολιτική συμπεριφορά της κάθε πολιτικής δύναμης κρίνεται από τους πολίτες.

09/03/2016