17/2/16

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ-ΕΓΓΡΑΦΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση έχουν χρέος να προστατεύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία και για μια φορά να απαντήσουν με αποφασιστικότητα στην Τουρκική προκλητικότητα.
17 Φεβ. 16
Συνεχίζεται η προκλητική στάση των εκπροσώπων του κ. Ακιντζί. Αυτή τη φορά ο εκπρόσωπος του, κατέθεσε  στο Συμβούλιο Ασφαλείας, έγγραφο με το οποίο αμφισβητεί την Κυπριακή Δημοκρατία και μιλά για δυο κράτη.
Δυστυχώς η Τουρκία συνεχίζει με αμείωτη ένταση να αναβαθμίζει το ψευδοκράτος και να υποβαθμίζει  την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι ενέργειες της Τουρκίας διαχρονικά και το τελευταίο διάστημα πιο εντατικά, αποσκοπούν στην ολοκλήρωση του τουρκικού στρατηγικού σχεδιασμού που μπορεί να επέλθει μόνο με την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον πλήρη έλεγχο της Κύπρου από την Τουρκία.
Καλούμε την Κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα στο νέο έγγραφο της Τουρκίας στο Σ.Α με την υπογραφή του εκπρόσωπου του ψευδοκράτους και στο οποίο παρουσιάζεται το ψευδοκράτος ως δήθεν νόμιμο κράτος.
Επιβάλλεται μια σοβαρή αντίδραση για να μην επαναληφθεί το σκηνικό  με το έγγραφο που κατέθεσε η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το οποίο χαρακτηρίζει  την Κυπριακή Δημοκρατία ως «εκλιπούσα».  Ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση έχουν χρέος να προστατεύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία και για μια φορά να απαντήσουν με αποφασιστικότητα στην Τουρκική προκλητικότητα.