5/2/16

Εκστρατεία Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος «Ένα δέντρο για κάθε παιδί που γεννιέται»

Εκστρατεία Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος
«Ένα δέντρο για κάθε παιδί που γεννιέται»

 
Η εκστρατεία «Ένα δέντρο για κάθε παιδί που γεννιέται» αποτελεί πρωτοβουλία  του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές. Στόχος της εκστρατείας είναι η ανάπτυξη συναισθηματικού δεσμού των κατοίκων μιας περιοχής με τα δέντρα και κατ’ επέκταση με τα δάση της ευρύτερης περιοχής.
 
Αύριο, Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016, στις 9.30 π.μ. στο πάρκο που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Αγίας Φωτεινής, θα πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση σε συνεργασία με τον Δήμο Λατσιών, με σκοπό τη δημιουργία ενός τέτοιου πάρκου.

Το να φυτεύει ένας γονιός ένα δέντρο είναι ο καλύτερος τρόπος να γιορτάσει τον «ερχομό» ενός παιδιού. Είναι μία πράξη που συμβολίζει ένα νέο ξεκίνημα, μία νέα αρχή. Τα παιδιά γίνονται ανάδοχοι αυτών των δέντρων που φύτεψαν οι γονείς κατά τη γέννησή τους, μέσα από μια διαδικασία που τονίζει την αλληλένδετη πορεία τους. Επίσης, οι δενδροφυτεύσεις αποτελούν μέτρο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και βελτίωσης της ποιότητας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής μας.
 
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνείτε στο τηλ.: 99592881.
 
____________
5/2/2016