25/2/16

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Από το μένος της ηγεσίας του ΔΗΣΥ και της κυβέρνησης Αναστασιάδη
δεν ξεφεύγει κανένας εργαζόμενος


Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλώντας σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή, επανέλαβε ευατόν. Επιτέθηκε εκ νέου με δριμύτητα κατά όσων διεκδικούν και αγωνίζονται για την ανάκτηση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας τους. Από το μένος της  ηγεσίας του Συναγερμού και της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, δεν ξεφεύγει κανείς. Ούτε οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, ούτε οι νοσηλευτές, ούτε οι μαθητές, ούτε οι χαμηλόμισθοι ιδιωτικοί υπάλληλοι στις εταιρείες συγκοινωνιών, ούτε οι εκπαιδευτικοί, ούτε κάνεις άλλος.
Είναι αλήθεια ότι αυτή η συμπεριφορά καταδεικνύει συνέπεια. Ανέκαθεν η ηγεσία του Συναγερμού θεωρούσε ως υπαίτιους της οικονομικής καταστροφής τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τις δαπάνες για την υγεία, τη στέγαση κοκ. Τομείς και ανθρώπους στους οποίους, με τη βοήθεια των φίλων και συνεργατών του της εσωτερικής και εξωτερικής τρόικας, φόρτωσαν και φορτώνουν ακόμη το λογαριασμό της τραπεζικής ληστείας και της καπιταλιστικής κρίσης. Τους οποίους ακόμη συνεχίζουν να φτωχοποιούν, αφού παρά το κυβερνητικό success story, με βάση τη Γιούροστατ το 90% των συμπολιτών μας είδε τα εισοδήματα του να μειώνονται δραματικά και τη χρονιά που μας πέρασε!
Προτρέπουμε τους κυβερνώντες να αναζητήσουν ψήγματα έστω ανοχής, συνηθίζοντας στην ιδέα ότι ολοένα και συχνότερα θα βρίσκονται απέναντι στις διεκδικήσεις και τους αγώνες του κόσμου της εργασίας και των πολιτών για ανάκτηση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας τους.

25/02/2016