18/2/16

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ-

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ-
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ
Καλούμε τα κόμματα ακόμη και αυτά που με ευκολία υπερψηφίζουν τα Νομοσχέδια υπέρ των Τραπεζών, όπως στηρίξουν για μια φορά τους δανειολήπτες και υπερψηφίσουν τα Νομοσχέδια που κατέθεσε η Συμμαχία Πολιτών
18 Φεβ. 16
Με δεδομένο ότι οι πολίτες συνέβαλλαν τα μέγιστα και με αιματηρό τρόπο στην διάσωση των τραπεζών, με δεδομένο  ότι η Κυβέρνηση με την στήριξη συγκεκριμένων κομμάτων έδωσαν υπερεξουσίες στις τράπεζες με το Νομοσχέδιο των Εκποιήσεων, του πλαισίου Αφερεγγυότητας και της πώλησης δανείων σε ξένα επενδυτικά ταμεία, η Συμμαχία Πολιτών κατέθεσε σήμερα από κοινού με τους Οικολόγους, τέσσερις Προτάσεις Νόμου που αποσκοπούν στην προστασία των δανειοληπτών.
1-    Πρόταση Νόμου που τροποποιεί τους περί ελευθεροποίησης του επιτοκίου και συναφών θεμάτων Νόμου, ούτως ώστε να ανασταλούν οι τόκοι υπερημερίας και ο ανατοκισμός για τα επόμενα τρία χρόνια.
2-    Πρόταση Νόμου για τροποποίηση των περί Εταιρειών Νόμου, ούτως ώστε να γίνεται δικαστική νομιμοποίηση των Παραληπτών/Διαχειριστών που διορίζουν οι τράπεζες ομολόγου κυμαινόμενης επιβάρυνσης.
3-    Πρόταση Νόμου για τροποποίηση των περί Συνεργατικών Εταιρειών Νόμων, ούτως ώστε να καταργηθεί το απόλυτο δικαίωμα του Συνεργατισμού, να οδηγεί παραπλανητικά τους δανειολήπτες σε διαιτησίες, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.
4-    Πρόταση Νόμου αναφορικά με τις καταχρηστικές ρήτρες, ούτως ώστε να επεκταθεί το δίκτυο προστασίας τους και σε μη φυσικά πρόσωπα, καθώς και σε όλες τις τραπεζικές συμβάσεις.
Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα συζητηθούν στην Επιτροπή Οικονομικών. Τέλος, ως Συμμαχία Πολιτών,  καλούμε τα κόμματα ακόμη και αυτά που με ευκολία υπερψηφίζουν τα Νομοσχέδια υπέρ των Τραπεζών, όπως στηρίξουν για μια φορά τους δανειολήπτες και υπερψηφίσουν τα Νομοσχέδια που κατέθεσε η Συμμαχία Πολιτών.