22/2/16

Η κα Άντρη Αναστασιάδη επισκέφθηκε το Ιατρικό Κέντρο Φροντίδας για Παιδιά «Αγία Σοφία», στη Σόφια

Η κα Άντρη Αναστασιάδη επισκέφθηκε
το Ιατρικό Κέντρο Φροντίδας για Παιδιά «Αγία Σοφία», στη Σόφια


Στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην Βουλγαρία, η σύζυγος του Προέδρου κα Άντρη Αναστασιάδη επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα το Ιατρικό Κέντρο Φροντίδας για Παιδιά «Αγία Σοφία».

Η κα Αναστασιάδη ξεναγήθηκε στο Κέντρο, το οποίο αποτελεί επίσης στέγη φροντίδας για ορφανά παιδιά και για παιδιά με ειδικές ανάγκες και, στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια τελετής υποδοχής της, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του συζύγου μου στην Βουλγαρία, να βρίσκομαι εδώ σήμερα για να προσφέρω, μαζί με τους υπόλοιπους δωρητές, την ελάχιστη δυνατή βοήθεια συγκριτικά με την ανεκτίμητη αξία της υγείας, της θαλπωρή και της περίθαλψης που οι ιατροί, το διοικητικό και το υποστηρικτικό προσωπικό προσφέρουν καθημερινά στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ιατρικό Κέντρο Φροντίδας.

Η ‘Αγία Σοφία’ στεγάζει τον πόνο και την ορφάνια, προσφέροντας ελπίδα στα παιδιά που αντικρίζουν από πολύ νωρίς τη γκρίζα όψη της ζωής και γεύονται από την τρυφερή τους ηλικία τον πόνο της ορφάνιας, της φτώχιας και της εγκατάλειψης, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα προβλήματα υγείας.  

Σας συγχαίρω πραγματικά για το έργο που επιτελείτε.

Συγχαίρω και ευχαριστώ θερμά όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και τις εμπλεκόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, για τον επαγγελματισμό και το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν προς τις ανάδοχες οικογένειες, πολλές από τις οποίες προέρχονται από την Κύπρο, όπως επίσης για την αγαστή συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και την Πρεσβεία μας στην Σόφια».

Η κα Αναστασιάδη ευχαρίστησε, επίσης, όσες κυπριακές εταιρείες έκαναν δωρεές για τις ανάγκες του Κέντρου Φροντίδας.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω της Πρεσβείας μας στη Σόφια, θα συνεχίσει να είναι αρωγός των ανεκτίμητων υπηρεσιών και του έργου που ολόψυχα επιτελείτε».