22/2/16

Επίσημη τελετή υποδοχής του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλγαρία

Επίσημη τελετή υποδοχής
του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλγαρία


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 10 το πρωί, η επίσημη τελετή υποδοχής του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στη Σόφια, της Βουλγαρίας, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Αντρη Αναστασιάδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, μετέβη το πρωί στην πλατεία St Aleksandar Nevski , όπου τον ανέμενε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας κ. Rosen Plevneliev .

Κατά την υποδοχή, στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές. Έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δύο χωρών και, ακολούθως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Στη συνέχεια, οι δύο Πρόεδροι και τα μέλη των αντιπροσωπειών τους μετέβησαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου σε ειδική τελετή, ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας παρασημοφόρησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με το παράσημο του Τάγματος “ Stara Planina ” και με τη σειρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρασημοφόρησε τον Πρόεδρο Plevneliev με το Μέγα Περιδέραιο του Τάγματος του Μακαρίου Γ’.

Ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων, οι οποίοι στη συνέχεια παρακάθισαν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Κύπρου και Βουλγαρίας.