4/2/16

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

  • Καταγγέλλουμε τον  αυταρχισμό και την καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων από πλευράς των κυβερνώντων
  • Να τερματίσουν την κοινωνικά ανάλγητη πολιτική τους σεβόμενοι τη συμφωνία για μερική ανάκτηση των εισοδημάτων των χαμηλόμισθων εργαζομένων

Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει τον Υπουργό Συγκοινωνιών Μάριο Δημητριάδη και την Κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού για την απαράδεχτη στάση τους στο ζήτημα της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στην εταιρεία «Ζήνων».
Η άρνηση των κυβερνώντων να σεβαστούν τη γραπτή συμφωνία του 2014, που το ίδιο το Υπουργείο Εργασίας είχε εισηγηθεί αλλά και να απορρίψουν το συμφωνημένο ανάμεσα στους εμπλεκόμενους αποτέλεσμα της μεσολάβησης του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών, αποπνέει αυταρχισμό και συνιστά καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων.
Περαιτέρω, η καταδικαστέα στάση της κυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού γίνεται ακόμη πιο προκλητική αφού προωθούνται πρακτικές απεργοσπασίας μέσα από δημόσιες ανακοινώσεις και τη χρησιμοποίηση της Αστυνομίας.
Καλούμε την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απαράδεχτη στάση της και να εγκαταλείψει τις κοινωνικά ανάλγητη πολιτική της, σεβόμενη τη συμφωνία για μερική ανάκτηση των εισοδημάτων που απώλεσαν οι χαμηλόμισθοι ιδιωτικοί υπάλληλοι της εταιρείας «Ζήνων».
Με αυτή την ευκαιρία εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους- απεργούς της εταιρείας «Ζήνων» και ενημερώνουμε για την πρόθεση μας να εγγράψουμε σχετικό θέμα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

04/02/2016