30/1/16

Υλοποίηση έργου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Εράσμους

Υλοποίηση έργου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Εράσμους


Η Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Δημοκρατίας , σε συνεργασία με την ENOROS Consulting Ltd και τ o Υπουργείο Παιδείας και Επιστήμης της Λιθουανίας ( Qualifications and Vocational Education and Training Development Centre ) ανέλαβαν την υλοποίηση του έργου « Comprehensive policy frameworks for continuing VET : Reform of Continuing Vocational Education and Training Systems ( Re - CVET )».

Το έργο εγκρίθηκε το 2015 στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + KA 3- Support for Policy Reform - Centralized action , με διάρκεια 24 μήνες. Να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρόσκλησης εγκρίθηκαν συνολικά μόνο δυο (2) έργα, γεγονός που δηλώνει και τον υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Ο κύριος στρατηγικός στόχος του έργου είναι η βελτίωση της ποιότητας, της ελκυστικότητας και της αποτελεσματικότητας της Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ( CVET ) στις συμμετέχουσες χώρες, αλλά κυρίως η βελτίωση της σύνδεσης με την αγορά εργασίας. Οι δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν, θα λειτουργούν συμπληρωματικά με τις δράσεις και τους στόχους των εθνικών στρατηγικών για τη Δια- Βίου Μάθηση 2014-2020. Το έργο θα δημιουργήσει εις βάθος συνεργασίες για την αναθεώρηση και τη χαρτογράφηση της Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης σε εθνικό επίπεδο, ούτως ώστε να εντοπιστούν συγκεκριμένες προκλήσεις και ευκαιρίες για την ανάπτυξη και διάδοση αυτής της μορφής εκπαίδευσης. Παράλληλα, αποσκοπεί στην αξιοποίηση των ήδη καθορισμένων δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ-ESF) και θα παρέχει πρόσθετα εργαλεία, τα οποία θα διευκολύνουν τη διατύπωση συγκεκριμένων πολιτικών που βασίζονται σε πιο επικυρωμένα στοιχεία.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πραγματοποιήσουν δημοσιογραφική διάσκεψη για να παρουσιάσουν το χρηματοδοτούμενο έργο τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 9.00 πμ στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στη Λευκωσία. Θα ακολουθήσει η πρώτη επίσημη συνάντηση των εταίρων για την υλοποίηση του έργου.  
_______________
30 Ιανουαρίου, 2016