13/1/16

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είπε σήμερα πως εάν προσκληθεί να συμμετάσχει σε μια συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας θα το πράξει διότι, όπως ανέφερε, θα πρέπει ο ΓΓ να είναι ενήμερος για την πραγματική κατάσταση των συνομιλιών.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου για να μεταβεί σε εκδήλωση που διοργανώνει το Ελληνοτουρκικό Φόρουμ, στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ερωτηθείς αν υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη σε σχέση με μια ενδεχόμενη συνάντηση του ιδίου με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, στο Νταβός, είπε ότι «όχι καμία. Χθες δήλωσα πως εάν προσκληθώ και βεβαίως θα συμμετάσχω σε μια ανάλογη συνάντηση, γιατί θα πρέπει ο ΓΓ να είναι ενήμερος για την πραγματική κατάσταση των συνομιλιών. Και για την πρόοδο που επετεύχθη και για τα προβλήματα που έχουμε».

Κληθείς να πει αν κατά την αυριανή συνάντηση του με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό θα τεθούν νέα θέματα στο τραπέζι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε «όλα είναι στο τραπέζι».