21/1/16

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΣ: «ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ


ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΣ: «ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΝΤΑΒΟΣ»

Ο Πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Ανδρέας Τελεβάντος, σχολιάζοντας τα όσα τεκταίνονται στο Νταβός για το κυπριακό, ανέφερε:
«Δεν υποβαθμίζουμε τις επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Νταβός, είναι χρήσιμες, όμως το κυπριακό θα λυθεί στις διαπραγματεύσεις και όχι σε τέτοιο είδους διεθνείς εκδηλώσεις.
Με αφορμή το Νταβός η Άγκυρα φανερώνει την πάγια κακοπιστία της και επιχειρεί να αναβαθμίσει το κατοχικό καθεστώς και να εδραιώσει την εικόνα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι «εκλιπούσα» και ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο συμπρόεδροι που εκπροσωπούν δύο λαούς και δύο κράτη.
Η παραδοχή του μόνιμου αντιπροσώπου της Τουρκίας στις Βρυξέλλες Σελίμ Γενέλ ότι στόχος της Άγκυρας είναι η παρθενογένεση ενός νέου κράτους με τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης των τουρκικών προθέσεων.
Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ότι η Τουρκία κατάφερε να επιβάλει τη λογική ότι το νόμιμο αναγνωρισμένο κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να απονομιμοποιηθεί, να υποβαθμιστεί και να καταστεί ισότιμο του κατοχικού καθεστώτος και ταυτόχρονα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να υποβαθμιστεί σε συμπρόεδρο με τον κατοχικό ηγέτη. Σε αυτή τη λογική δυστυχώς έχουν εισχωρήσει η Γραμματεία του ΟΗΕ και οι ζηλωτές της όποιας λύσης εντός και εκτός Κύπρου.
Δηλώνουμε από τώρα ότι το Ευρωπαϊκό Κόμμα δεν πρόκειται να αποδεχτεί τη διολίσθηση σε λογικές διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας ή την αποδοχή της λογικής των συμπροέδρων», κατέληξε ο Πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016