25/1/16

ΑΠΕΡΓΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΠΟΥ ΧΑΡΤΟΠΑΙΖΕ ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ



ΑΠΕΡΓΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΠΟΥ
ΧΑΡΤΟΠΑΙΖΕ  ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ


Η πρόσφατη  ιστορία με τους εργάτες του Δήμου Πάφου είναι γνωστή.  "Συνελήφθησαν" να χαρτοπαίζουν εν ώρα (αδρά αμειβόμενης) εργασίας και αντί να απολυθούν πάραυτα όπως θα συνέβαινε σε οποιοδήποτε άλλο εργοδότη, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παραπέμφθηκαν σε πειθαρχικό συμβούλιο. Οι συντεχνίες του Δήμου ωστόσο, αντί να διαγράψουν από μέλη τους τους προκλητικούς παραπτωματίες και να διαχωρίσουν την θέση τους από τέτοιες σαθρές  συμπεριφορές, εξώθησαν όλους τους δημοτικούς εργάτες  σε απεργία.

Τα γεγονότα αυτά είναι τραγικά γιατί αποκαλύπτουν ότι παρά την καταστροφή που υπέστη ο τόπος, η νοοτροπία κάποιων προνομιούχων εργαζομένων δεν έχει αλλάξει ούτε κατ' ελάχιστο. Καταδεικνύουν πανηγυρικά  ότι  η μονιμότητα και η πλήρης ασφάλεια στην απασχόληση,  εκκολάπτουν την αλαζονεία: Η απάντηση ενός εκ των "συλληφθέντων" ήταν "τόσο μας πληρώνετε τόσο  δουλεύουμε", μια απάντηση που είναι ωμή ύβρις προς όλους τους ανέργους και εξαντλημένους συμπολίτες  του ιδιωτικού τομέα.

Η κατάσταση είναι όμως και επικίνδυνη, γιατί προφανώς αυτές οι συμπεριφορές βρίσκουν κάλυψη - αν όχι και έμμεση ενθάρρυνση  - από τις συντεχνίες.

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) αναμένει  από τις ηγεσίες των Συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ, να καταδικάσουν το περιστατικό  και να μεριμνήσουν για επαναφορά στην τάξη των στελεχών τους που ανέχθηκαν ή εξώθησαν σε απεργία, ευτελίζοντας έτσι ένα ιερό κατά τα άλλα, δικαίωμα των εργαζομένων.

Η ΟΕΒ θα αναμένει με ενδιαφέρον την ετυμηγορία του πειθαρχικού οργάνου του Δήμου Πάφου και θα επανέλθει.

-----------------------------------

25 Ιανουαρίου, 2016

ΜΑ160064ANA