25/1/16

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ για το μνημόσυνο του Γρίβα

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ για το μνημόσυνο του Γρίβα


Κανένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του δεν μπορεί να τιμά ανθρώπους που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο σε εθνικές καταστροφές και τραγωδίες.
Κι όμως η κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο ΔΗΣΥ συνεχίζουν να τιμούν τη μνήμη του Γρίβα. Του ανθρώπου που φέρει βαρύτατες ευθύνες για την τραγωδία που γνώρισε η Κύπρος, τις συνέπειες της οποίας ακόμα βιώνει ο λαός μας.
Ο ΔΗΣΥ πάντοτε επιχειρούσε να παραχαράξει την ιστορία και να απαλλάξει την ΕΟΚΑ Β’ και τον αρχηγό της από τις βαρύτατες ευθύνες που έχει για την τουρκική εισβολή και κατοχή.
Από την ημέρα που ο ΔΗΣΥ εξέλεξε τον κ. Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας η προσπάθειά του για παραχάραξη της ιστορίας και για αθώωση του Γρίβα και της ΕΟΚΑ Β’ εντάθηκε και αναβαθμίστηκε. Πέρα από το μνημόσυνο του Γρίβα, οι κυβερνώντες περιέλαβαν στο σχολικό πρόγραμμα επισκέψεις στο κρησφύγετο από όπου ο Γρίβας καθοδηγούσε την παράνομη και εγκληματική ΕΟΚΑ Β’ και ταυτόχρονα προωθεί και στηρίζει την οικοδόμηση μνημείου για τους επιτιθέμενους πραξικοπηματίες στο Προεδρικό.
Αυτή η πολιτική των κυβερνώντων προσβάλλει τη μνήμη όλων όσοι έδωσαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας της χώρας μας. Προκαλεί τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας που από το 1974 δίνει αγώνα επιβίωσης ενάντια στα κατοχικά τετελεσμένα.
Καταδικάζουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας την πολιτική αθώωσης του εγκλήματος που διεπράχθη σε βάρος του λαού μας από τον Γρίβα και τους ομοϊδεάτες του, που ακολουθούν οι κυβερνώντες.
Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την ιστορική αλήθεια και να αντιστέκεται στην προσπάθεια αθώωσης του πραξικοπήματος και του Γρίβα από την κυβέρνηση και το ΔΗΣΥ.    
25/01/2016