13/1/16

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει την επίθεση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει την επίθεση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης



Το ΑΚΕΛ καταδικάζει τη νέα αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στο ιστορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, όπου σκοτώθηκαν έντεκα άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι δεκαπέντε. Εκφράζουμε τη θλίψη και τη συμπαράστασή μας προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Όπως όλα δείχνουν, και η νέα επίθεση αποτελεί έργο του δολοφονικού «Ισλαμικού Κράτους», που σπέρνει το θάνατο και στις τουρκικές πόλεις. Ο λαός της Τουρκίας πληρώνει τις συνέπειες των τυχοδιωκτικών πολιτικών της τουρκικής κυβέρνησης στη Συρία και της πολύμορφης στήριξης που δόθηκε από την Άγκυρα προς το «ΙΚ» και τους τζιχαντιστές. Την ίδια ώρα, η συγκρουσιακή και εξοντωτική πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν απέναντι τους Κούρδους δυναμιτίζει περαιτέρω την κατάσταση. Η εξωτερική και εσωτερική πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης αναπαράγει τη βία και την αστάθεια εντός της χώρας αλλά και σε ολόκληρη τη γειτονιά μας.

Το ΑΚΕΛ εκφράζει την συναγωνιστική αλληλεγγύη του προς τις προοδευτικές δυνάμεις της Τουρκίας που παλεύουν για τη δημοκρατία, την ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και για ειρηνική και δίκαιη επίλυση των πολλαπλών ανοιχτών προβλημάτων της Τουρκίας με τους γείτονές της.