29/1/16

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε περιφερειακής σύσκεψης Κοινοτήτων της Επαρχίας Λεμεσού

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε
περιφερειακής σύσκεψης Κοινοτήτων της Επαρχίας Λεμεσού


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα περιφερειακής σύσκεψης Κοινοτήτων της Επαρχίας Λεμεσού, στα Γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Τριμίκλινης.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος 16 Κοινότητες: Άγιος Γεώργιος, Άγιος Μάμας, Αψιού, Γεράσα, Δωρός, Καπηλειό, Κορφή, Κουκά, Λάνεια, Λιμνάτι, Μαθηκολώνη, Μανδριά, Μονάγρι, Συλίκου, Άλασσα, Τριμίκλινη, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού και άλλων αρμόδιων ή συναρμόδιων κυβερνητικών τμημάτων/υπηρεσιών.

Σκοπός αυτών των συσκέψεων, που πραγματοποιεί ο Υπουργός Εσωτερικών παγκύπρια, είναι η επί τόπου εξέταση και η άμεση επίλυση ή προώθηση επίλυσης συγκεκριμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες της υπαίθρου και των ορεινών περιοχών, όπως για παράδειγμα: βελτίωση και κατασκευή δρόμων, αμπελουργικοί δρόμοι, αντιπλημμυρικά και αποχετευτικά έργα, δημόσια κτίρια, εξωραϊστικά σχέδια, παροχή οικονομικής βοήθειας για διάφορα έργα.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Χάσικος δήλωσε τα ακόλουθα: «Στα πλαίσια των επισκέψεών μας στις τοπικές κοινωνίες και τις Κοινότητες της υπαίθρου, είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε 16 Κοινότητες της Επαρχίας Λεμεσού. Όπως ξέρετε, το ενδιαφέρον μας ήταν και παραμένει αδιάλειπτο.

Νοιαζόμαστε για την ύπαιθρο και τις συνθήκες διαβίωσης των τοπικών κοινωνιών. Πάντα προσπαθούμε να βοηθούμε, έτσι ώστε η διαβίωση των κατοίκων να είναι όσο το δυνατό καλύτερη. Πολλά τα προβλήματα. Αρκετά από αυτά έχουν επιλυθεί σήμερα. Κάποια άλλα έχουν δρομολογηθεί προς επίλυση. Θα τα παρακολουθεί η Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού σε συνεννόηση με τους Κοινοτάρχες, ώστε με τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών να ικανοποιηθούν και αυτά τα αιτήματα, ει δυνατό σε όλη τους την έκταση».
______________