9/12/15

Ανακοίνωση Υπουργείου Γεωργίας

Ανακοίνωση  Υπουργείου Γεωργίας για τις αποφάσεις
του Κλαδικού Συμβουλίου του Τμήματος Γεωργίας


Αναφορικά με αποφάσεις του Κλαδικού Συμβουλίου του Τμήματος Γεωργίας για λήψη σειράς μέτρων «ως αντίδραση στις μονομερείς ενέργειες της διεύθυνσης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος» το Υπουργείο ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Το θέμα αφορά συμφωνία που είχε επιτευχθεί το 1998 για σταδιακή ενοποίηση σε νέα δομή των θέσεων στους τομείς γεωργίας και κτηνοτροφίας, τόσο για τις θέσεις της επιστημονικής δομής όσο και της τεχνικής. Η συμφωνία προέβλεπε ότι ο τρόπος και ο χρόνος της υλοποίησης των σχετικών ρυθμίσεων θα αποφασίζετο σε υπηρεσιακό επίπεδο και σύμφωνα με την ισχύουσα κυβερνητική πολιτική.

Η Διεύθυνση του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ενήργησε με πλήρη διαφάνεια και προσήλωση τόσο στις αρχές της διαβούλευσης όσο και στην ισχύουσα κυβερνητική πολιτική, χωρίς να αθετήσει καμιά προϋπάρχουσα συμφωνία. Οι προτάσεις της διαμορφώθηκαν σε συνεργασία με το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού και μετά από τρεις συναντήσεις με το Κλαδικό Συμβούλιο του Τμήματος Γεωργίας (28 Αυγούστου, 29 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Μικτής Επιτροπής Προσωπικού όπου ο Κλάδος παρέπεμψε το θέμα και 25 Νοεμβρίου).

Με την προτεινόμενη διευθέτηση, το Τμήμα Γεωργίας ενισχύεται άμεσα με πρόσθετες θέσεις στο επίπεδο του Ανώτερου Λειτουργού, και, παρά τη μη μεταφορά κάποιων θέσεων από την υπό κατάργηση πυραμίδα, οι αναλογίες των θέσεων προαγωγής παραμένουν πολύ ευνοϊκές. Παράλληλα, ενισχύεται το Τμήμα Περιβάλλοντος, οι μεγάλες ανάγκες του οποίου έχουν τεκμηριωθεί και από τη μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας για την αναδιάρθρωση του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κατά τρόπο που είναι δημοσιονομικά ουδέτερος σύμφωνα με την καθορισμένη κυβερνητική πολιτική.

Σε ό,τι αφορά στην τεχνική δομή, τα σχετικά αιτήματα έτυχαν υποστήριξης από τη Διεύθυνση του Υπουργείου και θετικής αντιμετώπισης στη Μικτή Επιτροπή Προσωπικού και θα προωθηθούν περαιτέρω.
_____________