9/12/15

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ

Ο  Συνεργατισμός  είναι πλέον κρατική εταιρεία και είναι με τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών που διασώθηκε αν τελικά διασώθηκε και με αυτά τα χρήματα  που πληρώνονται οι όποιοι μισθοί.
8 Δεκ. 15
Η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή αναφορικά με το Συνεργατισμό,  επιβεβαιώνει τις ανησυχίες που εκφράσαμε πριν από μερικές εβδομάδες  αναφορικά με τον αριθμό προσλήψεων ή και  βολέματος που έγιναν  αλλά και για τους υπερβολικά ψηλούς μισθούς που προσφέρθηκαν.
Η Κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι ο  Συνεργατισμός  είναι πλέον κρατική εταιρεία και είναι με τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών που διασώθηκε αν τελικά διασώθηκε και με αυτά τα χρήματα  που πληρώνονται οι όποιοι μισθοί.
Ως Συμμαχία Πολιτών επαναλαμβάνουμε ότι μας προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία το γεγονός ότι δεν ανακοινώνεται επίσημα το ακριβές ποσό της ανακεφαλαιοποίησης που χρειάζεται ο Συνεργατισμός. Για αυτό απαιτούμε όπως δοθεί η Έκθεση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού για τις κεφαλαιακές ανάγκες του Συνεργατισμού.
Επαναλαμβάνουμε ότι ως  Συμμαχία Πολιτών δεν έχουμε ένσταση να στηριχτεί ο Συνεργατισμός,  δεδομένου όμως ότι η Κυβέρνηση θα  δεσμευτεί ότι δεν θα τον ιδιωτικοποιήσει.
Τέλος, ζητούμε από την Κυβέρνηση:
1.     να δημοσιοποιήσει τους μισθούς  των διευθυντών του Συνεργατισμού οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι πολλαπλάσιοι των μισθών που λάμβαναν οι προηγούμενοι διευθυντές.
2.     να δημοσιοποιήσει τα κριτήρια και οι διαδικασίες των προσλήψεων.
3.     όσο επιτόκιο πληρώνει το Κράτος στο  Συνεργατισμό, το ίδιο να πληρώνει και ο Συνεργατισμός.