12/11/15

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχώρησε από το Αμμάν για τη Βαλέττα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχώρησε από το Αμμάν για τη Βαλέττα
12/11/2015


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, αναχώρησε σήμερα το πρωί από το Αμμάν για τη Βαλέττα της Μάλτας, όπου θα συμμετάσχει στην Άτυπη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με θέμα το προσφυγικό.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ολοκλήρωσε χθες βράδυ την επίσημη επίσκεψη του στην Ιορδανία, όπου συναντήθηκε με τον Βασιλιά Abdullah II, με τον Πρωθυπουργό της χώρας, καθώς και με άλλους αξιωματούχους.

Στο Αμμάν συνόδευε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος παρέμεινε στην Ιορδανία για να συνεχίσει τις επαφές.

Σήμερα ο κ. Κασουλίδης θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Γερουσίας, τον Πρόεδρο της Κάτω Βουλής και με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό, Υπουργό Εξωτερικών της χώρας.

Σημειώνεται ότι μετά το πέρας της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει από τη Μάλτα για το Ισραήλ, όπου την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, το πρωί θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Βενιαμίν Νετανιάχου, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο κ. Μαχμούντ Αμπάς, στη Ραμάλα.

Στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.