3/11/15

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

 
Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με τη λειτουργία του ΟΣΕΛ, η Προεδρία της Δημοκρατίας επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:
 
Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε οδηγίες βάσει των οποίων απεστάλησαν επιστολές προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας και τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, στις οποίες επισυνάπτεται η επιστολή του κ. Τάσου Μιχαηλίδη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
Στην επιστολή προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας ζητείται η επίσπευση της διερεύνησης των καταγγελιών του κ. Μιχαηλίδη, ενώ στην επιστολή προς τον Γενικό Ελεγκτή ζητούνται απόψεις και θέσεις για τα όσα παραθέτει ο κ. Μιχαηλίδης.
 
Για τις ενέργειες αυτές ενημερώθηκε γραπτώς ο κ. Μιχαηλίδης, από τον οποίον ζητήθηκε παράλληλα όπως, προς αποφυγή του αρνητικού επηρεασμού της λειτουργίας του ΟΣΕΛ σε βάρος του επιβατικού κοινού, καθώς επίσης προς αποφυγή της οδικής παρακώλυσης που ήδη παρατηρείται στη Λεωφόρο Προεδρικού, υπάρξει άμεση μετακίνηση των λεωφορείων του ΟΣΕΛ.
 
Εν τω μεταξύ υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, στο πλαίσιο ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων, όπως και των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που προκύπτουν από τη Σύμβαση του ΟΣΕΛ, λαμβάνει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για διασφάλιση της νομιμότητας και την αποτροπή διασπάθισης δημόσιου χρήματος.
 
Πρώτιστο μέλημα της Κυβέρνησης αποτελεί η ομαλή διεξαγωγή των προσφερόμενων υπηρεσιών και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και, ως εκ τούτου, θα ληφθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τη Σύμβαση και τον Νόμο που διέπει τις δημόσιες μεταφορές.
Εν πάση περιπτώσει, όμως, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προβαίνει σε αδικαιολόγητες και αυθαίρετες ενέργειες που προκαλούν προβλήματα και παρενοχλούν το κοινωνικό σύνολο.
_____________