2/11/15

Ο Σύνδεσμος Μυοπαθών Κύπρου



Ο Σύνδεσμος Μυοπαθών Κύπρου, διοργανώνει την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 στις 10π.μ στο ΞενοδοχείοSemeli στη Λευκωσία,
το τελικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού ΈργουE-Sunet (Sustainablenetworkforthefamiliesofdisabledpeoplethrough e-learning), το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δια-Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Σύνδεσμος Μυοπαθών Κύπρου από το Δεκέμβριο του 2013, μαζί με άλλους 9 οργανισμούς από 8 ευρωπαϊκές χώρες (Κύπρος, Ελλάδα, Ισπανία, Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία, Ρουμανία, Βουλγαρία) συμμετέχει ως εταίρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα E-Sunet, το οποίο έχει ωςκεντρικό στόχο την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των μελών της οικογένειας, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν στήριξη και βοήθεια προς το μέλος της οικογένειας τους που υποφέρει από κάποια μορφή αναπηρίας.Το έργο χρηματοδοτήθηκε ακριβώς για να καλύψει το συγκεκριμένο κενό που δημιουργείται όταν άτομα χωρίς εξειδικευμένη γνώση, καλούνται να προσφέρουν στήριξη και φροντίδα σε άτομα με κινητική ήνοητική αναπηρία.

Το E-Sunetπροσφέρει τη δυνατότητα της εξειδικευμένης εκπαίδευσης μέσω διαδικτυακής μάθησης από μιαδιαδραστική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί, ώστε να εξυπηρετήσει το σκοπό αυτό. Έχουν δημιουργηθεί συγκεκριμέναδιαδικτυακά εργαλεία τα οποία και θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο.

Στο Συνέδριο θα παρευρεθούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ανδρέας Ασσίωτης.