25/11/15

Συμμετοχή της Κύπρου στην 29 η Συνέλευση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού στο Λονδίνο

Συμμετοχή της Κύπρου στην 29 η Συνέλευση
του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού στο Λονδίνο


H Κύπρος, με αντιπροσωπεία της οποίας ηγείται ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης, συμμετέχει στις εργασίες της 29 ης Συνέλευσης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού που πραγματοποιείται μεταξύ 23-27 Νοεμβρίου 2015 στην έδρα του Οργανισμού στο Λονδίνο. Τον κ. Δημητριάδη συνοδεύει ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Aλέκος Μιχαηλίδης , ο Διευθυντής του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Ανδρέας Χρυσοστόμου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη των μελών του νέου Συμβουλίου του Οργανισμού και η Κύπρος, η οποία είναι μέλος του απερχόμενου Συμβουλίου, έχει υποβάλει υποψηφιότητα για επανεκλογή.

Προσφωνώντας, χθες, την Ολομέλεια της Συνέλευσης, ο κ. Δημητριάδης εξήρε, μεταξύ άλλων, την άμεση αντίδραση του Οργανισμού στα θέματα μετανάστευσης δια θαλάσσης, τις αλλεπάλληλες προσπάθειες του Οργανισμού να βελτιώσει τη ναυτιλιακή εκπαίδευση και τις εργασίες του Οργανισμού για πάταξη της πειρατείας.

Στο περιθώριο των εργασιών της Ολομέλειας, ο κ. Δημητριάδης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με ομολόγους του, καθώς και αξιωματούχους του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.

Το βράδυ της Τρίτης, 24 Νοεμβρίου, ο κ. Υπουργός παρέθεσε δεξίωση στο Ελληνικό Κέντρο στο Λονδίνο, στην οποία παρέστησαν αντιπρόσωποι κρατών μελών του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού και άλλες προσωπικότητες από τον χώρο της ναυτιλίας στο Λονδίνο.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Υπουργού στην Ολομέλεια της Συνέλευσης.