17/11/15

Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας του Υπουργείου Υγείας για το έτος 2015

Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας
του Υπουργείου Υγείας   για το έτος 2015


Το Υπουργείο Υγείας προκηρύσσει το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας για το 2015 και καλεί τις Εθελοντικές Οργανώσεις και Ιδρύματα όπως εκδηλώσουν ενδιαφέρον, για υποβολή αιτήσεων για επιχορήγηση των προγραμμάτων τους.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Υγείας έχει προσαρμόσει το Σχέδιο Κρατικών Χορηγιών με τους κοινοτικούς κανόνες κρατικών ενισχύσεων, συντάσσοντας δύο Σχέδια:
(α) το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας ( De Minimis ), με βάση τον Κανονισμό (ΕΕ) 360/2012 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και
(β) το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων βάσει της Απόφασης 2012/21 ΕΕ, για την παροχή υπηρεσιών γενικού οικονομικού συμφέροντος (ΥΓΟΣ).

Το Υπουργικό Συμβούλιο   έχει εγκρίνει, μόνο για το έτος 2015, την κατ’ εξαίρεση παραχώρηση κρατικών ενισχύσεων στους φορείς που εμπίπτουν στα κριτήρια του Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων σύμφωνα με την Απόφαση 2012/21 ΕΕ, δηλαδή ενισχύσεις πάνω από €500.000 ανά τριετία, βάσει του Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας ( De Minimis ).

Η προκήρυξη, το Σχέδιο, το Έντυπο Αίτησης και τα σχετικά Παραρτήματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας     ( http ://www.moh .gov.cy ) και όσοι Φορείς ενδιαφέρονται μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση.

Η αίτηση μαζί με τα συνοδευτικά έγγραφα θα πρέπει να υποβληθούν σε κλειστό φάκελο με την ένδειξη « Αίτηση   στο πλαίσιο του Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας του Υπουργείου Υγείας βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) αρ.360/2012 της Επιτροπής για την παροχή υπηρεσιών γενικού οικονομικού συμφέροντος» στο Αρχείο του Υπουργείου Υγείας, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 30.11.2015. Εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν θα γίνονται δεχτές.

Η τυχόν παραχώρηση Κρατικής Χορηγίας θα γίνει με έμβασμα σε τραπεζικό λογαριασμό. Για τον σκοπό αυτό, μαζί με την αίτηση, θα πρέπει να αποσταλεί συμπληρωμένο και   το έντυπο εξουσιοδότησης για την καταχώρηση εμβάσματος, το οποίο έχει επίσης αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας.